Для любителів домашніх пельменів пропонується рецепт їх приготування з яловичим фаршем. Наші пельмені нагадують ведмежі вушка. Беремося за роботу!
Інгредієнти
Борошно – 3 ст. | |
Яйце – 1 шт. | |
Вода – 1 ст. | |
Сіль – за смаком | |
Фарш яловичий – 400 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Перець мелений чорний – за смаком |
Тісто для пельменів з яловичиною замісимо наступним чином: просеем в миску борошно пшеничне вищого сорту. Змішаємо її з сіллю. У борошно розіб’ємо одне куряче яйце, наллємо охолоджену кип’ячену воду. Замісимо тісто.
Покроковий рецепт
Приготоване тісто для пельменів накриємо серветкою, а самі приймемось за м’ясну начинку.
Яловичий фарш размороженном стані перекладаємо в миску. Щоб фарш не здавався «грубим», цибулю для нього ми натремо на дрібній тертці. Інгредієнти присолим за смаком, кинемо трохи меленого чорного перчика. Перемішаємо. Начинка для домашніх пельменів готова.
Знову повертаємося до тесту. Для зручності ділимо його на шматочки. Кожен розгортаємо в тонкий пласт. Використовуючи стакан або мале кулінарне кільце, нарізаємо круглі заготовки.
У центр кожної заготовки поміщаємо м’ясну начинку.
Скріплюємо краю заготовки, а потім ще з’єднуємо куточки (як на фото).
Пельмені «Ведмежі вушка» відварюємо або, як у нашому рецепті, прибираємо в морозилку.
Приємного всім апетиту!