За святковим столом хочеться спробувати все. Але частування-новинки зустрічаються не так часто. Зазвичай на стіл ставляться звичні страви. Хоча з цілком доступних продуктів можна приготувати чудові новинки. Наприклад, салат з виноградом та курячим м’ясом.
На 4 порцій салату потрібно філе курячої грудки, 0,5 ложечки аджики, по 150 г білого і червоного винограду, 150 г суміші салатних листя з руколою, 50 г фети, 25 р горіхів, рослинна олія.
Заправку для салату роблять з 75 г натурального йогурту, 20 г меду, взятих по 1 чайній ложечці гірчиці, насіння маку і апельсинової цедри, 3 ложок лимонного соку. Ще потрібно підготувати оливкова олія (потрібно 1 ложка), сіль, перець.
Підготовка продуктів
Філе накрити плівкою і злегка відбити.
Натерти м’ясо аджикою.
Обсмажити в олії до готовності. (Відбите м’ясо просмажиться швидше і рівномірніше.)
Виноград розрізати на половинки. Якщо є, видалити зернятка.
Сир дрібно нарізати.
Горіхи порубати і обсмажити на сухій сковорідці.
Остигле м’ясо нарізати тонкими пластинками.
Приготування салатної заправки
Йогурт, мед та інші складові салатної заправки викласти в окремий посуд і гарненько перемішати.
Збірка салату
У глибоку миску викласти салатні листочки та інші підготовлені продукти.
Додати заправку. Добре перемішати.