Мясо під вершковим соусом

Мясо під вершковим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спробуйте сьогодні порадувати себе і своїх близьких і приготувати пікантне на смак тушковане м’ясо під вершковим соусом з цибулею і моркву на сковороді, і Ви не розчаруєтеся. Вам захочеться навіть «пальчики облизати», і тоді Ви зрозумієте, що з вибором рецепта точно не помилилися.

Інгредієнти

Свинина – 500 гр.
Вершки – 350 мл
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Спеції – 2 ч. л.
Сіль – 2 ч. л.
Рослинне масло – для смаження

Як приготувати М’ясо під вершковим соусом

М’ясо – це незамінна складова раціону середньостатистичного людини. У ньому міститься безліч необхідних для функціонування всього організму речовин. І велика частина життєвої енергії береться саме звідти. Тому, враховуючи все вищесказане, можна виявити безліч рецептів його приготування. Можна навіть розгубитися в такій бібліотеці кулінарії. А скільки існує соусів по всьому світу, поєднуються з м’ясом, тільки вдумайтеся!? Представлений нижче рецепт Вам повідає про те, як смачно і швидко приготувати м’ясо під вершковим соусом на сковороді.

Покроковий рецепт

Щоб приготувати м’ясо Вам знадобиться кілька інгредієнтів: 500 гр. жирного свинячого м’яса (але тут вже Ваш вибір, хто яке любить), 350 мл вершків 10%-20% (вершки можна за необхідності замінити молоком, але бажано слідувати рецептом), 1 велика ріпчаста цибулина (може підійти і середня, але якщо потрібно, цей інгредієнт замінити або зовсім виключити), 1 середня морква (так само можна взяти велику або виключити зовсім), 2 чайних ложки спецій для м’яса (якщо їх у наявності немає, підійдуть наступні: куркума, перець чилі, чорний перець, перець червоний, кмин, петрушка і кріп), 2 чайних ложки кухонної або морської солі, рослинна олія для смаження. Коли всі інгредієнти підібрані, можна приступати до приготування.

Для початку почистити, помити і нарізати тонкими півкільцями цибулю. Розділити на пір’ячко. Сковорідку розігріти і змастити рослинним маслом. Викласти на неї раніше підготовлений цибулю.

Морква так само почистити і помити. Нарізати на невеликі кубики (за бажанням можна натерти на крупній тертці або ж нашаткувати тонкими смужками). Додати до цибулі на сковороду. Обсмажувати хвилин 10 до прозорості цибулі і м’якості моркви на малому вогні.

Тим часом помити, обсушити і нарізати на невеликі шматочки м’ясо (пам’ятайте, що свинина після заморозки може стати дуже жорсткою, тому краще брати охолоджене м’ясо, але незаморожене). Додати до цибулі і моркви на сковороду, обсмажити до легкої золотистої скоринки з усіх сторін хвилин 10.

Приготоване блюдо посолити і додати спеції. У цю ж сковороду влити вершки. Перемішати. Тушкувати на малому вогні під закритою кришкою до готовності м’яса періодично помішуючи ще 30 хвилин.

М’ясо пікантне під вершковим соусом, тушкувати на сковороді з цибулею і морквою готово. Подавати гарячим. Ця страва може бути самодостатнім або ж подано з гарніром: пюре, пастою, рисом, картоплею. Спробуйте замінити або доповнити ріпчасту цибулю і моркву іншими овочами. Приємного апетиту!