Простий рецепт, не складні інгредієнти, від вас вимагається мінімум часу і досвіду, а м’ясо виходить настільки смачне, що відкриває шлях до серця будь-якого чоловіка (якщо він не вегетаріанець, звичайно)
Інгредієнти
М’ясо – 700-800 грам краще брати свинину | |
Цибуля ріпчаста – 3-4 шт. | |
Сир – 200 грам тверді сорти | |
Майонез – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець мелений – за смаком |
Рецепт м’яса по-французьки відомий кожній господині. І у кожної господині він свій. Хтось робить це блюдо з картоплею, а хто-то без. Інша господиня нарізає м’ясо шматочками подрібніше, інша – крупно. А об’єднують всі ці імпровізації: м’ясо, цибулю і сир. Вони присутні в рецепті м’яса по-французьки на постійній основі.
Мій особистий рецепт приготування цього смачного м’ясного блюда викристалізувався не відразу. Прийшла до нього методом проб і помилок. Справа в тому, що ні я, ні мої домашні, ми не любимо цибуля (їмо тільки смажений, м’який). Але хіба можна зробити м’ясо по-французьки без цибулі? Це не тільки неправильно з точки зору рецептури, але і не так смачно. Цибуля дає необхідну соковитість. Проблема в тому, що цибуля не встигає просмажиться як слід під час готування. Саме такий, жорсткуватий цибуля ми не любимо. Якщо тримати м’ясо в духовці довше, то сир переплавится і перетвориться в скоринку, та й саме м’ясо пересушити. Пробувала класти цибуля не зверху м’яса, а, навпаки, під нього – цибулю пригорає. І ось моє рішення (все геніальне просто) – цибуля необхідно обсмажити окремо! Отже, все з початку і по порядку.
Покроковий рецепт
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо холодною водою і його, і ніж. Нарізаємо кубиками або півкільцями. Обсмажуємо цибулю до м’якості.
Поки смажиться цибуля, м’ясо промиваємо та нарізаємо пластами товщиною 1-1,5 див Розміром з долоньку або менше. Злегка відбиваємо, солимо і перчимо.
Цибуля вже повинен бути готовий, а м’ясо злегка просякло спеціями. Викладаємо м’ясо на деко і ставимо в духовку на 10 хвилин, температурний режим на 180 градусів.
Цибуля вже повинен бути готовий, а м’ясо злегка просякло спеціями. Викладаємо м’ясо на деко і ставимо в духовку на 10 хвилин, температурний режим на 180 градусів.
Коли м’ясо вже просмажене 10 хвилин, викладаємо на нього сирно-цибульну суміш. І залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин.
Як ви бачите, рецепт дуже простий. Витративши мінімум часу, ви отримаєте на виході чудове м’ясо. Без добавки не обійтися!