Мясо по-французьки – знайоме і улюблене блюдо

Мясо по-французьки – знайоме і улюблене блюдо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт м’яса по-французьки відомий кожній господині. І у кожної господині він свій. Хтось робить це блюдо з картоплею, а хто-то без. Інша господиня нарізає м’ясо шматочками подрібніше, інша – крупно. А об’єднують всі ці імпровізації: м’ясо, цибулю і сир. Вони присутні в рецепті м’яса по-французьки на постійній основі.

Мій особистий рецепт приготування цього смачного м’ясного блюда викристалізувався не відразу. Прийшла до нього методом проб і помилок. Справа в тому, що ні я, ні мої домашні, ми не любимо цибуля (їмо тільки смажений, м’який). Але хіба можна зробити м’ясо по-французьки без цибулі? Це не тільки неправильно з точки зору рецептури, але і не так смачно. Цибуля дає необхідну соковитість. Проблема в тому, що цибуля не встигає просмажиться як слід під час готування. Саме такий, жорсткуватий цибуля ми не любимо. Якщо тримати м’ясо в духовці довше, то сир переплавится і перетвориться в скоринку, та й саме м’ясо пересушити. Пробувала класти цибуля не зверху м’яса, а, навпаки, під нього – цибулю пригорає. І ось моє рішення (все геніальне просто) – цибуля необхідно обсмажити окремо! Отже, все з початку і по порядку.

Покроковий рецепт