Для любителів м’ясних страв, приготованих з використанням духовки, пропонується простий рецепт зі свининою. Ніжні шматочки м’яса запікаються під сирною скоринкою.
Інгредієнти
Свинина – 300 г м’якоть | |
Масло рослинне – 4 ч. ложки | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Цибуля – 2 штуки | |
Сир – 120 гр | |
Зелень – за смаком |
Свинина досить часто використовується для приготування найрізноманітніших страв. Кулінарний спектр цих страв настільки широкий, що свинину можна зустріти і в перших стравах, і в других, і у випічці. Свинина відмінно гармонує з багатьма інгредієнтами, і як самостійна закуска вона хороша. У нашому рецепті свинина спочатку подрібнюється на невеликі шматочки, а потім запікається разом з цибулею і сиром. Для запікання ми вирішили взяти спеціальні жаростійкі формочки, в яких подавати готову страву і зручно, і красиво.
Покроковий рецепт
М’якоть свинини промиваємо під проточною водою, а потім обсушуємо за допомогою паперового рушника. Перекладаємо м’ясо на обробну дошку, нарізаємо у формі однакових за розміром невеликих шматочків. У кожну формочку вливаємо приблизно по чайній ложці рослинного масла. М’ясні шматочки одним шаром викладаємо у форми. Відразу включаємо духовку і виставляємо його температурний режим на 195 градусів.
М’ясну нарізку у формі присипаємо сіллю за своїм смакової переваги і приправляємо чорним меленим перцем. До речі, можна використовувати і вашу улюблену приправу і спецію.
Очищаємо цибулю. Шаткуємо її ножиком у формі тонких півкілець. Цибульну нарізку розподіляємо на м’ясних шматочках.
Інгредієнти у формочки змащуємо будь майонезом.
Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою великої терки. Натертий сир викладаємо на інгредієнти.
Формочки зі свининою, цибулею і сиром відправляємо в духовку на 25 хвилин.
Готову запіканку, з цибулею і сиром, подаємо до столу, прикрасивши гілочкою свіжої зелені. Таке блюдо з м’яса можна подати і як самостійну страву або доповнити його картопляним пюре, овочевим салатом. Приємного вам апетиту!