Відразу хотілося б попередити про те, що сирники виходять дуже смачними, але несолодкими. За бажанням до складу таких сирників можна додати якусь ароматну зелень.
Інгредієнти
сир розсипчастий не дуже жирний – 230 г | |
рослинна олія дезодорована або оливкова олія – одна ст. ложка | |
пшенична просеянная борошно для панірування – за смаком | |
вершкове розм’якшене масло несолоне – 30 гр | |
сир тертий – 1/2 склянки | |
половина ч. ложки); – чорний – за бажанням | |
густа сметана домашня – 120 мл | |
тонкомолота кам’яна сіль – за смаком | |
сире яйце куряче добірне – 1 штука |
Відразу хотілося б попередити про те, що сирники виходять дуже смачними, але несолодкими. За бажанням до складу таких сирників можна додати якусь ароматну зелень.
Покроковий рецепт
Розбити у велику миску куряче яйце, додати перетертий сир.
Насипати трохи меленого перцю, тертий сир і сіль, ретельно перемішати все.
Додати в цю ж миску необхідну кількість сметани, ще раз гарненько все перемішати.
З отриманої сирно-сирної маси сформувати акуратні колобки невеликого розміру, злегка сплющити їх.
Потім всі ці заготовки обваляти окремо в борошняній паніровці і обсмажити на сковороді у гарячій масляної суміші до золотистого відтінку з усіх боків.
Подавати сирники зі сметаною. Приємного апетиту!