Блюдо виходить ситна, більше схоже на випічку і пампушки, ніж на класичні сирники, але тим не менш смакові якості від цього не зменшуються.
Інгредієнти
Несвіже молоко – 1 л | |
Яйце – 1 шт | |
Сіль – щіпка | |
Цукор – 1-2 ст. л. | |
Родзинки – 200-300 г | |
Розпушувач – 1 ст. л. | |
Борошно – 3 склянки | |
Соняшникова олія – для смаження |
Ідеально поєднуються з варенням або медом і теплим зеленим чаєм.
Покроковий рецепт
Підготувати всі продукти. Напевно, у кожної господині залишається молоко, яке потім виявляється несвіжим, а кефір не вживається або не потрібен. В такому випадку, можна самим зробити домашній творожек. Поставити це молоко на газову плиту, щоб закипіло. Молоко повинно вскипется і трохи так побурлить, так і виходить домашній найсвіжіший творожочек.
Тепер потрібно, щоб вміст трохи охололо. За бажанням: можна використовувати, а можна відокремлювати від сироватки сир. Я брала все, так сирників виходить більше. Сюди вибиваю яйце, додаю сіль, цукор, розпушувач, родзинки і борошно.
Потрібно все ретельно перемішати, за необхідності, борошна можна брати менше або більше, скільки візьме тісто, щоб з нього можна було формувати сирники. Все добре вимісити.
Тепер беремо дошку, посипаємо борошном і формуємо сирники.
Паралельно можна поставити сковороду, для розігріву, після додати соняшникову олію. Знову розігріти і викласти сирники. Обсмажити з двох сторін. Найкраще подавати з варенням або медом. Можна зробити сметанно-медовий соус, обьеденив цих 2 інгредієнта. І навіть згущенка підійде. Млинці виходять не солодкі, тому підсолоджувач до чаю або кави обов’язковий.