Ніжна запіканка з лососем, рисом і брокколі

Ніжна запіканка з лососем, рисом і брокколі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запіканка, приготовлена з лососем, рисом і капустою брокколі, виходить дуже м’якою і ніжною.

Інгредієнти

розм’якшене масло вершкове – за смаком
кам’яна сіль тонкомолота – за смаком
будь круглий рис відварний – 230 г
чорний перець тонкомолотий – за смаком
не дуже жирна сметана домашня – 110 мл
філе копченого лосося – 120 грам
капуста броколі свіжа – 350 грам
будь сир твердого сорту – 50 грам
рідкі вершки – 120 мл
велике яйце куряче сире – одна штука

Як приготувати Ніжна запіканка з лососем, рисом і брокколі

Запіканка з лососем, рисом і брокколі подобається всім, кого пригощала. Це відмінний варіант для ситної вечері. Рис можна використовувати будь-який, у мене суміш рису. Сир для посипання краще використовувати твердих сортів, можна навіть взяти кілька видів.

Покроковий рецепт

У підготовлену каструлю з киплячою водою викласти капусту брокколі, розділену заздалегідь на суцвіття, додати трохи солі, продовжити процес варіння капусти ще хвилини три. Необхідно стежити за тим, щоб капуста броколі в процесі варіння не стала дуже м’якою.

Далі необхідно підготувати форму для запікання, змастити її зсередини розм’якшеним маслом. Потім викласти в неї рівним шаром заздалегідь відварений рис.

Тоненькими скибочками нарізати філе лосося, викласти рибу на шар з рису, а зверху розподілити відварені суцвіття брокколі.

Після цього необхідно приготувати заливку, а для цього у підготовлену миску розбити куряче яйце, добре збити.

Потім додати тертий твердий сир, необхідну кількість сметани і рідкі вершки, насипати трохи чорного перцю, посолити інгредієнти, збити все до утворення дуже густий і однорідної суміші.

Приготовану повітряну заливку рівномірно вилити у форму, готувати запіканку з лосося і капусти брокколі чверть години при 230 градусах.