Картопляне пюре зі сметанкою і зеленню – прекрасний гарнір до будь-якої страви!
Інгредієнти
Картопля – 5 шт. | |
Сметана – 2 ст. л. | |
Цибуля – 1/2 шт. | |
Рослинне масло – 10 мл для обсмажування | |
Кріп – 7 гр. |
Картопляне пюре – таке звичне блюдо на нашому столі і таке різне. Смак цієї страви залежить від заправки і від прянощів або трав, які ви додасте в пюре. Консистенція пюре з картоплі повинна бути ніжною, не сухий, але і не затурканими. Беріть для пюре картопля крохмалистих сортів – з жовтою шкіркою, так пюре буде набагато смачніше. Подавайте блюдо як доповнення до будь-якого основного блюда. У мене звичний варіант з дитинства – з соковитими котлетами і огірочком.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти для картопляного пюре. Вимити зелень і цибулю очистити картоплю.
Нарізати картоплю великими шматочками, залити водою, добре промивши від зайвого крохмалю, і відправити вариться.
Розігріти на сковорідці масло – можна використовувати будь-яке рослинне або вершкове масло. На обжарке з вершковим маслом аромат страви буде тільки яскравіше і апетитніше.
Дрібно нашаткувати половинку цибулини.
Обсмажувати нарізану цибулю на олії до повної готовності і рум’яного кольору.
Нашаткувати зелень. Я використовую кріп, але можна додавати і чебрець і розмарин і базилік – смак картопляного пюре придбає саме той відтінок, який додадуть йому прянощі.
Злити воду зі звареної картоплі. Додати сметану або жирні вершки. Гарненько розім’яти картоплю з допомогою товкучки в ніжне пюре. Сметанку додавайте по мірі необхідності, щоб пюре не було сухим, також можна додати трішки молока.
Додати в картопляне пюре обсмажену цибулю і зелень. Ретельно перемішати пюре.
Подавати картопляне пюре гарячим з коханим основною стравою і закускою – у мене це класичне доповнення у вигляді котлеток і маринованих огірочків. Можна полити сметаною пюре або викласти поверх гарячого пюре шматочок вершкового масла. Приємного апетиту!