Це блюдо свого роду пиріг перевертиш, листкове тісто буде тільки зверху, як теплу ковдру. Аромати трав пропитают все блюдо і зроблять його гармонійним, а вершки додадуть ніжності.

Інгредієнти
| куряче філе – 1 | |
| груша – 1 ( 1 велика або 2 середніх) | |
| цибуля ріпчаста – 2 | |
| вершки 33% – 250гр жирність не менше 20% | |
| сіль – 1/2чл | |
| орегано – 1/2чл | |
| перець чорний мелений – 1/3чл | |
| паприка мелена – 1/2чл | |
| чабер – 1/2чл | |
| листкове тісто – 100гр | |
| масло вершкове – 40г |
Це незвичайне поєднання курячого філе з грушею неодмінно припаде до смаку гурманам. Готується це блюдо в два етапи, спочатку смажиться, а потім допікається в духовці разом з хрустким листковим тестом. А ніжний вершковий соус зробить куряче філе дуже ніжним і соковитим.
Покроковий рецепт

Підготуємо продукти: цибуля очистимо від лушпиння, курку і грушу промиємо в проточній воді.

Куряче філе поріжемо посолками вздовж по 2 см, а потім розрізаємо смужки поперек приблизно 2 див. У нас вийдуть досить таки великі кубики з курячого м’яса.

Грушу нарізаємо великими кубиками приблизно по 2 див. Шкірку можна не знімати, так груша не втратить форму під час готування.

Цибулю нарізаємо кубиками по 1 див. В готовому страві він змішається з іншими інгредієнтами і ніхто не зрозуміє, що в ньому є крупно нарізану цибулю.

Розігріваємо сковороду на великому вогні, викладаємо на неї вершкове масло.

Як тільки масло розтопилося, викладаємо в сковороду цибулю і смажимо до прозорого кольору, приблизно 2 хвилини.

Додаємо кубики курячого філе і смажимо до середньої золотавості протягом 5 хвилин. Перемішуємо лопаткою, щоб не пригоріло.

Так само додаємо приправи: орегано, чорний перець, паприку, чабер і сіль, акуратно перемішати всі інгредієнти. Смажимо кілька хвилин, щоб курка ввібрала в себе всі армат.

Грушу відправляємо в сковороду останньої. Смажимо 1-2 хвилини.

Курку з грушами і цибулею заливаємо вершками, смажимо протягом 1 хвилини, постійно помішуємо, так як вершки дуже швидко почнуть густіти. Сковороду відставляємо в сторону і займемося листковим тестом.

Листкового тіста, повинно бути стільки, щоб його вистачило вкрити посуд в якій ви будете запікати страву. У мене покупне тісто 100гр на обсяг посуду 22см. Розкачуємо листкове тісто приблизно 1-1,5 мм, воно повинно бути в міру тонким, але не прозорим.
У посуд для запікання викладаємо смажену курку з грушею і цибулею у вершковому соусі. Зверху вкриємо листковим тестом і відріжемо непотрібні краю з допомогою ножа. Залишилися шматочками тіста можна прикрасити верх, фігурно викласти або ж вирізати маленькі фігурки. До речі, обов’язково потрібно зробити невеликий отвір в тесті по центру, щоб пару було куди виходити. Так само за бажанням можна змастити верх тіста яєчним жовтком для золотистої скоринки. Готовий пиріг перевертиш ставимо в розігріту до 190°C духовку на 25-30 хвилин.
Куряче філе з грушею у вершковому соусі готово. Дайте відпочити готовому блюду приблизно 10 хвилин і можна ставити на стіл. Приємного апетиту.
