Соковиті і смачні рибні котлетки дуже подобаються навіть дітям.
Інгредієнти
Риба свіжа (у мене товстолобик) – 1 кг. | |
яйця варені – 2 шт. | |
морква варена – 1 шт. | |
зелень кропу – 1 пучок. | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
яйця сирі – 1 шт. | |
сіль, перець – за смаком. | |
паніровка (у мене кукурудзяне борошно) – 200 гр. | |
сухарі панірувальні – 1ст.л. |
Котлети з риби досить трудомістке блюдо, необхідно філірувати рибу, видаляти уважно всі кісточки, багато хто відмовляється його готувати, але якщо навчитися це робити, правильно і смачно, вони стануть улюбленою їжею Вашого раціону. Адже риба – дуже корисний продукт, який містить легкозасвоюваний білок, фосфор, корисні жирні кислоти та вітаміни. А страви з риби, на думку багатьох дієтологів, корисніше м’ясних. Я буду готувати котлети з товстолобика з додаванням варених яєць, моркви і зелені (можна зробити котлети з щуки, не менш смачно). Ніжні і соковиті котлетки просто тануть у роті. Чудово доповнюють гарніри з рису, картоплі та багатьох інших овочів.
Покроковий рецепт
Розбираємо і чистимо тушку з риби. Відокремлюємо філе, очищаємо від шкіри і дістаємо всі кісточки. Відварюємо яйця і одну середню моркву до готовності. Цибуля ріпчаста очистити і помити під проточною водою.
Прокрутіть через м’ясорубку рибну м’якоть, варену моркву, варені яйця, цибуля ріпчаста. Все перемішайте.
Промийте під проточною водою і дрібно наріжте пучок кропу. Додайте у фарш одне сире яйце, одну столову ложку панірувальних сухарів, кріп, сіль, перець за смаком. Все перемішайте.
Як панірування для рибних котлет я люблю використовувати кукурудзяне борошно грубого помелу. Але можна обійтися і звичайними панірувальними сухарями або просто мукою. Сформуйте котлетки з риби і обваляйте їх з двох сторін у паніровці.
Обсмажуємо котлети з риби на сковороді з додаванням рослинної олії з двох боків до готовності. От і все. Приємного апетиту.