Ніжний десерт з праліне і лікером Бейліс

Ніжний десерт з праліне і лікером Бейліс – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати якусь товстостінну каструлю або сотейник, поставити обрану посуд на самий повільний вогонь, потім насипати в неї спочатку цукровий пісок коричневий, потім кукурудзяний крохмаль, а також половину порції несолоного вершкового масла, попередньо нарізаного шматочками невеликих розмірів.

Як тільки масло почне розм’якшуватися, додати в цю посудину ще й густу сметану, кулінарної лопаткою все перемішати, дочекатися, коли така вершково-сметанна суміш почне закипати, після цього можна влити ще і лікер Бейліс в необхідній кількості. Далі додати половину ванільної есенції, ще раз перемішати компоненти і прибрати посуд з вершково-сметанною ароматною сумішшю з вогню.

Блендером подрібнити в крихту пісочне класичне печиво, наломанное шматками довільного розміру, в іншу каструлю викласти вершкове масло, попередньо нарізане шматками невеликого розміру, додати залишки ванільною есенції і вершкове морозиво. Перемішати і по одному вбити всі курячі свіжі яйця, причому, суміш потрібно буде збивати після кожного додавання такого компонента. Як тільки всі курячі яйця будуть додані, необхідно в однорідну масу збити за допомогою віночка.

Тепер тільки залишається просіяти дрібно мелену просіяне борошно, додати пісочну крихту, готовий розпушувач, трохи цукрового піску і поварену сіль. З’єднати цю сипку суміш з вершковою масою, і перемішувати до тих пір, поки отримане тісто по своїй консистенції не стане однорідним і рідким.

Невеликою кількістю кулінарного жиру або вершкового масла змастити невелику форму для запікання, в неї слід вилити однорідне і рідке тісто, потім ємність із заготівлею для десертної страви поставити в гарячу духову шафу, попередньо прогрітий до 180 градусів, а після цього запікати протягом тридцяти хвилин.

Як тільки випічка буде повністю готова, її потрібно буде нарізати великими шматками, перекласти їх на блюдо і полити вершковим соусом з лікером бейліс, а після цього присипати додатково тертим або рубаним мигдалем.