Сьогодні, я приготую вам найніжнішого карпа з овочами в духовці. Блюдо швидко готується, продукти використовуються дуже прості і що саме головне –доступні, адже на сьогоднішній день коропа можна купити в будь-якому супермаркеті або на ринку, а страви з них виходять досить урочистими. Отже почнемо.
Інгредієнти
дзеркальний короп – 1 кг | |
картопля – 800 гр | |
морква – 1 шт | |
корінь селери – 1/3 шт | |
лимон – 1/2 шт | |
спеції – за смаком | |
рослинна олія – 4 ст. л. |
Приготувати рибу можна по-різному, хтось любить смажену, хтось відварну, я ж пропоную сьогодні приготувати коропа самим універсальним способом – в духовці.
Короп, мабуть, сама смачна рибка з прісноводних, але є і невеликий недолік, це кісточки, адже в річковій рибі їх дуже багато, але це не проблема для любителів цього продукту, адже є різні кухарські хитрощі, які ось ці самі дрібні кісточки в рибі зроблять нешкідливими.
Сама по собі риба – продукт дуже корисний, вона багата білком, фосфором, засвоюється в 2 рази швидше м’ясних продуктів, так і вживання риби в свій раціон рекомендують багато дієтологів.
Покроковий рецепт
Чистимо рибу від луски, розрізаємо черевце, видаляємо всі нутрощі, відрізаємо плавники, миємо під проточною водою. Далі розділяємо нашу рибу на дві однакові філейні частини.
Робимо невеликі надрізи гострим ножем по верхній частині риби приблизно 1 см одне від одного, це для того, щоб дрібні кісточки гарненько просмажаться і стали нешкідливими, далі маринуємо нашого коропа, для цього натираємо його сіллю, чорним перцем, і поливаємо соком лимона.
Поки короп маринується, ми готуємо овочі. Миємо й чистимо картоплю, моркву, корінь селери. Нарізаємо всі овочі в довільній формі, відразу додаємо спеції і скроплюємо рослинним маслом.
30 хв.
На деко, застелене пергаментом, викладаємо нашу рибку і поруч кладемо овочі, отделивши їх фольгою, один від одного. Карпа поливаємо рослинним маслом. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо рибу з овочами протягом 30 хв. Режим вибираємо запікання з обдувом, для того щоб на рибі з’явилася золотава скоринка
Презентуємо нашу страву. Для прикраси можна використовувати будь-яку зеленню. Приємного апетиту.