Ніжний запечена картопля прекрасно підійде до овочів і будь-якого виду м’яса. Такий гарнір зручно готувати на велике свято…почистив, порізав і прибрав готуватися 🙂
Інгредієнти
картопля – 12 плодів середнього розміру | |
перець мелений – за смаком | |
сіль тонкомолота – за смаком | |
трави і/або прянощі – 1 чайна ложка | |
рослинна олія – 1 столова ложка | |
сир тертий – 120 грам |
Ніжний запечена картопля прекрасно підійде до овочів і будь-якого виду м’яса. Такий гарнір зручно готувати на велике свято…почистив, порізав і прибрав готуватися 🙂
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 180 ° С .
Почистити картоплю, порізати кружечками. Перекласти в глибоку велику чашу (щоб у ній було зручно заважати картопля).
Порізану картоплю посоліть за смаком поперечите, додайте ложку рослинної олії. Можна додати які-небудь трави та/або прянощі. Тепер все добре перемішайте, щоб кожен шматочок картоплі покрився сумішшю і маслом.
В вогнетривке блюдо викладіть шар картоплі, присипте тертим сиром, повторіть шари, якщо необхідно кілька разів.
Блюдо закрийте фольгою, щоб картопля не згорів раніше часу.
Випікайте картоплю в духовці близько 30 хвилин, поки він не стане напівм’який. Потім зніміть фольгу і продовжуйте запікати овоч близько 15 хвилин до золотистого кольору сиру.
По закінченні часу спробуйте картопля, він повинен бути м’яким. Подавати запечену картоплю до столу в якості гарніру з овочами і м’ясом.