Обсмажена свинина, запечена у фользі, з вишневим соусом

Обсмажена свинина, запечена у фользі, з вишневим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Свинячу вирізку натираємо сіллю і перцем. На сильному вогні на рослинній олії обсмажуємо свинину цілим шматком зі всіх боків до рум’яного кольору.

Знімаємо з вогню, викладаємо на фольгу і шприцуем його соєвим соусом.

М’ясо солимо, перчимо, підливаємо трохи соняшникової олії, загортаємо м’ясо у фольгу і ставимо в духовку на 25 хв при температурі 200 градусів. З часу запікаємо з такого розрахунку: 500 грам – 25-30 хвилин, якщо вага м’яса більше, збільште час готування.

Тепер розповім, як приготувати вишневий соус для свинини. Візьмемо вишню (у мене заморожена), але якщо ви берете свіжу, кісточки, звичайно, потрібно видалити. Заллємо вишню вином.

Додамо цукор, щіпку солі, поперчити, доведемо до кипіння і проваримо хвилин 20. В принципі соус готовий. Але його можна подрібнити в комбайні або за допомогою блендера. Перед подачею варто остудити соус.

Готову свинину нарізаємо і подаємо з соусом. Добре підходить до гарніру з круп і/ або овочів.