Огірковий салат Весняна ніжність з яблуком і сиром

Огірковий салат Весняна ніжність з яблуком і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжний, свіжий, незвичайний смак, не містить цибулі і часнику. Легко можна приготувати і в будні і в свята. Гості завжди просять добавки!

Інгредієнти

Огірок свіжий – 200 гр.
Яблуко зелене кисле – 1 шт.
Сир Гауда – 150 гр.
Майонез оливковий – 150 гр.
Сметана 15 % – 150 гр.
Перець білий мелений – 0,5 ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
Зелень петрушки і кропу – 10 гр.

Як приготувати Огірковий салат “Весняна ніжність” з яблуком і сиром

Вперше спробувала цей салат в ресторані. Дуже сподобався, але не відразу зрозуміла, що в складі. Замовила ще одну порцію. Виявилося, що салат, досить простий. Тепер, з задоволенням, готую страву вдома.

Покроковий рецепт

На знімку – все що знадобиться для приготування салату. Огірок , яблуко і зелень ретельно миємо про даємо обсохнути. Сир позбавляємо від упаковки.

Сир нарізаємо не дуже довгими брусочками.

Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і теж нарізаємо брусочками.

Огірок очищаємо, нарізаємо в останню чергу. Якщо яблуко і огірок куплені в сезон, шкірку не очищати.

Беремо салатницю середнього розміру, щоб зручно було заправити і розмішати салат. Викладаємо нарізані інгредієнти, огірки – останні, їх злегка посолити. В окремому посуді змішуємо майонез і сметану, перець. Заправимо салат.

Поставимо блюдо в холодильник на 30 хвилин, щоб просочилося. Перед подачею прикрасимо зеленню і композицією з огірків.
Приємного апетиту!