Ніжний, свіжий, незвичайний смак, не містить цибулі і часнику. Легко можна приготувати і в будні і в свята. Гості завжди просять добавки!
Інгредієнти
Огірок свіжий – 200 гр. | |
Яблуко зелене кисле – 1 шт. | |
Сир Гауда – 150 гр. | |
Майонез оливковий – 150 гр. | |
Сметана 15 % – 150 гр. | |
Перець білий мелений – 0,5 ч. л. | |
Сіль – 0,5 ч. л. | |
Зелень петрушки і кропу – 10 гр. |
Вперше спробувала цей салат в ресторані. Дуже сподобався, але не відразу зрозуміла, що в складі. Замовила ще одну порцію. Виявилося, що салат, досить простий. Тепер, з задоволенням, готую страву вдома.
Покроковий рецепт
На знімку – все що знадобиться для приготування салату. Огірок , яблуко і зелень ретельно миємо про даємо обсохнути. Сир позбавляємо від упаковки.
Сир нарізаємо не дуже довгими брусочками.
Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і теж нарізаємо брусочками.
Огірок очищаємо, нарізаємо в останню чергу. Якщо яблуко і огірок куплені в сезон, шкірку не очищати.
Беремо салатницю середнього розміру, щоб зручно було заправити і розмішати салат. Викладаємо нарізані інгредієнти, огірки – останні, їх злегка посолити. В окремому посуді змішуємо майонез і сметану, перець. Заправимо салат.
Поставимо блюдо в холодильник на 30 хвилин, щоб просочилося. Перед подачею прикрасимо зеленню і композицією з огірків.
Приємного апетиту!