У літню спеку актуальна буде на вашому столі прохолодна окрошка на квасі. Відмінне блюдо із звичайних інгредієнтів!

Інгредієнти
| Ковбаса варена – 300 гр | |
| Огірок свіжий – 1 шт. | |
| Яйце – 2 шт. | |
| Картопля – 2 шт. | |
| Цибуля зелена – 1 пучок | |
| Квас – 1,5 л | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець мелений – за смаком | |
| Майонез – за смаком |
Для приготування окрошки нам потрібно варена ковбаса, яйця, які потрібно відварити заздалегідь разом з картопляними бульбами. Свіжість страви на квасі додасть огірок і зелену цибулю. Ну, а насичений смак вийде завдяки майонезу, який використовується у страві.
Покроковий рецепт

Отже, інгредієнти для окрошки у нас підготовлені. Починаємо їх подрібнення. На обробну дошку перекладаємо варену ковбасу і нарізаємо її у формі дрібних кубиків. Можна скористатися і спеціальним пристосуванням для подрібнення продуктів.

Аналогічним кулінарним способом зробимо і з промитим свіжим огірком. Викладаємо огіркову нарізку до ковбаси.

А ось очищені від шкаралупи варені яйця ми для нашої окрошки на квасі натремо. Тертку використовуємо з великими отворами.

Також зробимо і з відвареною картоплею.

Промиваємо свіжий лук. Дрібно рубаємо його, викладаємо до решти інгредієнтів.

Інгредієнти солимо, перчимо за смаком. Вливаємо квас (підійде і домашній, і магазинний). Перемішуємо.

Окрошку переливаємо в тарілки, додаємо в кожну порцію майонез за смаком. Перемішуємо.

Смачна домашня окрошка готова! Приємного апетиту!
