У літню спеку актуальна буде на вашому столі прохолодна окрошка на квасі. Відмінне блюдо із звичайних інгредієнтів!
Інгредієнти
Ковбаса варена – 300 гр | |
Огірок свіжий – 1 шт. | |
Яйце – 2 шт. | |
Картопля – 2 шт. | |
Цибуля зелена – 1 пучок | |
Квас – 1,5 л | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Майонез – за смаком |
Для приготування окрошки нам потрібно варена ковбаса, яйця, які потрібно відварити заздалегідь разом з картопляними бульбами. Свіжість страви на квасі додасть огірок і зелену цибулю. Ну, а насичений смак вийде завдяки майонезу, який використовується у страві.
Покроковий рецепт
Отже, інгредієнти для окрошки у нас підготовлені. Починаємо їх подрібнення. На обробну дошку перекладаємо варену ковбасу і нарізаємо її у формі дрібних кубиків. Можна скористатися і спеціальним пристосуванням для подрібнення продуктів.
Аналогічним кулінарним способом зробимо і з промитим свіжим огірком. Викладаємо огіркову нарізку до ковбаси.
А ось очищені від шкаралупи варені яйця ми для нашої окрошки на квасі натремо. Тертку використовуємо з великими отворами.
Також зробимо і з відвареною картоплею.
Промиваємо свіжий лук. Дрібно рубаємо його, викладаємо до решти інгредієнтів.
Інгредієнти солимо, перчимо за смаком. Вливаємо квас (підійде і домашній, і магазинний). Перемішуємо.
Окрошку переливаємо в тарілки, додаємо в кожну порцію майонез за смаком. Перемішуємо.
Смачна домашня окрошка готова! Приємного апетиту!