Салат Олів’є – це вже не просто салат, це – справжній символ НОВОГО РОКУ на території колишнього Союзу. Що примітно – кожен рік, думаючи, що приготувати на Новий Рік, все абсолютно називають варіант “Олів’є” банальним, і, при цьому, практично всі його готують. А якщо вирішили не готувати, то напевно знайдеться хоч один член сім’ї, який буде рішуче проти, і наполегливо вимагати символічне новорічне ласощі!
Тому, щоб салат не приївся, багато господинь придумують способи, як приготувати салат Олів’є, щоб він став більш цікавим і незвичайним.
Запропонований рецепт дозволить дещо модернізувати та осучаснити радянську класику, але при цьому зберегти улюблені збалансовані поєднання, знайомі з дитинства.
Отже, для старого Олів’є на новий лад знадобиться:
• Морква – 1 шт.
• Картопля – 5 штук
• Заморожений горошок – 100 г
• Ковбаса “Докторська – 300 г
• Курка смажена – 1 філе
• Консервований горошок – 200 г
• Мариновані опеньки – 200 г
• Мариновані огірочки – 5 маленьких
• Свіжий огірок – 1 середній огірок
• Цибуля салатний – половинка цибулини
• Майонез – 200 мл
Першим ділом потрібно дрібно нашаткувати цибулю і замаринувати його в 2 столових ложках оцту, змішаних з 2 ст. ложками води, додати половину чайної ложки цукру.
Відварити в мундирах картоплю і моркву. Остудити, очистити і нарізати середніми кубиками.
Заморожений горошок опустити в киплячу підсолену воду на 2 хвилини. Щоб він залишився яскраво зеленого кольору, потрібно відразу ж після варіння обдати його крижаною водою. Дати стекти.
Нарізати середніми кубиками ковбасу, свіжі і мариновані огірочки. Смажене куряче філе нарізати соломкою.
Всі компоненти крім грибів і свіжого горошку з’єднати, додати мариновану цибулю, заправити майонезом.
Салат перемішати, дати настоятися хвилин 10, потім викласти в салатницю, зверху покласти гриби і зелений горошок.