Олівє з шинкою в тарталетках

Олівє з шинкою в тарталетках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мабуть, самим популярним салатом на святковому застіллі, є олів’є. Ми пропонуємо приготувати його в тарталетках, використавши в якості основного інгредієнта шинку.

Інгредієнти

Шинка – 150 гр
Картопля – 2 шт.
Яйце – 2 шт.
Солоний огірок – 1 шт.
Горошок консервований – 2 с. л.
Морква – 1 шт.
Майонез – 2-3 ст. л.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Тарталетки – 10-12 шт.

Як приготувати Олів’є з шинкою в тарталетках

Для приготування олів’є беремо спеціальні тарталетки, призначені для укладання в них салатів. Із запропонованих інгредієнтів слід заздалегідь відварити картоплю, моркву (у шкірці), курячі яйця. Інші подробиці в рецепті.

Покроковий рецепт

Інгредієнти будемо подрібнювати на обробній дошці і відразу перекласти в миску. Отже, першим компонентом салату шинку наріжемо. Форма нарізки – дрібні кубики.

Солоний огірок подрібнити так само, як і шинку. А ось з зеленого горошку потрібно буде зцідити сік. Дані інгредієнти переміщаємо в миску.

На черзі картоплю. Очищаємо його від шкірки, потім нарізаємо у формі кубиків. Очищені від шкаралупи яйця рубаємо шматочками. Викладаємо нарізку з картоплі і яєць курячих в миску до решти інгредієнтів.

Із запропонованих компонентів олів’є залишилося тільки нарізати варену моркву, очистивши її від шкірки. Форма нарізки – кубики.

Для заправки інгредієнтів олів’є використовуємо майонез. Не забуваємо салат посолити і приправити чорним меленим перцем. Перемішуємо. Салат олів’є з шинкою готовий!

Його тільки залишилося розкласти по тарталеткам. До речі, краще всього це зробити безпосередньо перед подачею блюда на стіл.

Угощаемся на здоров’я! Всім приємного апетиту!