Омлет традиційно вважається ідеальним стравою на сніданок. Але цей рецепт чудово підійде і для ситної вечері.
Інгредієнти
Яйця – 3 шт. | |
Молоко – 100 мл | |
Ковбаса сиро-копчена – 100 г | |
Сіль,спеції – за смаком | |
Рослинне масло – 1 ст. л. | |
Цибуля – 1 шт. |
Для даного рецепта краще взяти шинку або сирокопчену ковбасу, так як вони дадуть необхідну насиченість смаку. А ось варена ковбаса зовсім для цього не підходить, в ній немає необхідної пікантності.
Покроковий рецепт
Яйця збиваємо до однорідної текстури, додаємо молоко, збиваємо віночком до появи пухирців.
Цибулю нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі близько 3 хвилин.
Ковбасу нарізаємо тонкими підлозі кружечками і додаємо до цибулі, смажимо менше хвилини. До наступного етапу можна переходити, коли в ковбасі почне топитися жирок.
Заливаємо суміш для омлету. Смажимо під кришкою на середньому вогні протягом 10 хвилин.
На даному етапі можна додати сіль і спеції, однак, якщо ковбаса дуже пряна, то цей крок можна пропустити.
Готову страву можна подавати зі свіжими овочами. Овочі можна додати і безпосередньо в саму страву. Можна взяти помідор або болгарський перець, обсмажити їх небагато з ковбасою і цибулею, а потім залити суміш з яєць і молока. Такий омлет теж виходить дуже смачним і підходить для більш щільного прийому їжі.