Оселедець домашнього посолу

Оселедець домашнього посолу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В будь-якому магазині можна придбати солону оселедець. Але зробити її самої буде набагато смачніше і корисніше. Рецепт приготування оселедця дуже простий.

Покроковий рецепт

Рибу використовуємо оселедець свіжоморожений. Розморожуємо її.

Для нашого рецепту нам потрібно буде філе оселедця. Для цього видаляємо голову, хвіст і нутрощі у оселедець. Добре промиваємо під проточною водою. Розрізаємо по довжині хребта.

Видаляємо тонку шкуру з усіх боків риби. Обрізаємо всі плавці. Відокремлюємо філе від хребта риби, видаляємо по можливості кісточки. Розрізаємо на невеликі шматочки. Готове філе.

Готуємо маринад для засолювання. Всі інгредієнти розраховані на літр води. У каструлю наливаємо воду, ставимо кип’ятити. Додаємо сіль, лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець, зернисту гірчицю. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння. Киплячий розсіл знімаємо з плити і залишаємо в холодному місці, для того щоб він охолов. Гарячим розсолом рибу заливати не можна, інакше вона звариться. Охолоджуємо до кімнатної температури.



Філе перекладаємо в банку, можна використовувати будь-яку іншу ємність, але в банку зручніше. Заливаємо розсолом розсолом рибу і прибираємо в холодильник. Для просолення риби досить 3-4 години. Якщо хочете, щоб оселедець вийшла дуже солона можна потримати більше.

Зливаємо розсіл, викладаємо солону оселедець в тарілку. До такої рибі відмінним гарніром буде картопля. Приємного апетиту.