Оселедець під шубою шарами

Оселедець під шубою шарами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Солона оселедець чудово гармонує з відварною картоплею. Це кулінарне сусідство часто використовується при приготуванні різноманітних страв, у тому числі і салатів. Мабуть, самий популярний салат з даними інгредієнтами – це оселедець під шубою. Про те, як його зробити, розповідається в нижчеподаному рецепті.

Інгредієнти

Оселедець – 0,5 штуки
Картопля – 2 штуки
Морква – 1 штука
Буряк – 0,5 штуки
Ріпчаста цибуля – 1 штука
Майонез – 100 мл
Сіль – 2 щіпки

Як приготувати Оселедець під шубою шарами

Як вже було заявлено, для оселедця під шубою потрібно солона рибка і картоплю. Крім даних продуктів в рецепті використовуються овочі, а конкретно – морква, буряк, цибуля. Пропоновані овочеві інгредієнти (крім цибулі, природно) слід попередньо відварити. При варінні треба трохи овочі приправити сіллю. Перед відправкою овочів в каструлю їх потрібно добре промити, очищати не потрібно, зваримо для салату інгредієнти в мундирі. Оселедець для салату можна взяти цілу, тоді її потрібно буде випатрати, очистити, нарізати на філе. Конкретно в даному рецепті використані пресерви, в яких рибка вже разделана і готова до подальших кулінарних операціями.

Готувати салат можна у відповідному загальному салатнику або порційно в креманках, або ж з використанням кулінарного кільця відповідного діаметру. Якщо у вас немає спеціального кулінарного кільця, то його можна зробити самостійно з пластикової пляшки. Коли відварні інгредієнти будуть охолоджено і очищені, можна буде приступати до формування листкового салату.

Покроковий рецепт

Першим шаром викладемо оселедець. Рибку нарізаємо на дрібні шматочки. Укладаємо її.

На рибний шар поміщаємо ріпчасту цибулю. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно рубаємо. Рівним шаром викладаємо цибульну нарізку. Цей шар потрібно змастити майонезом.

Далі слід картопляний шар. Для нього очищену картоплю потрібно натерти. Тертку вибираємо з великими отворами. Картопляний шар також змащуємо майонезом.

На шар з натертої картоплі поміщаємо морквину. Очищену моркву також подрібнюємо за допомогою великої терки.

Завершальний шар – з буряків. Також коренеплід натираємо. Коли буряковий шар буде викладений, рясно змащуємо його майонезом.

Для поліпшення смакових якостей приготований салат рекомендується для просочення відправити на кілька годин в холодильник. Апетитна і популярна оселедець під шубою готова! Приємного апетиту!