Така запіканка з овочів чудово підходить до м’ясних страв. При цьому вона виходить соковитою за рахунок помідор, а кабачок виходить всередині м’який, з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти
кабачки (цукіні) – 2 великих розрізані на чверті | |
томати – 300 г розрізані навпіл або шматочками | |
часник – 5 зубчиків чавлений | |
сир пармезан – 1 / 2 чашки тертого сиру | |
будь-яких сушених трав – 1 чайна ложк таких як базилік, орегано або італійська суміш | |
сіль – 3/4 ч. л. | |
чорний перець – за смаком | |
петрушка або базилік – 1/3 чашки дрібно нарізаної | |
олія – для змащування форми |
Це блюдо зайняло у мене зовсім небагато часу при приготуванні. За 5 хвилин я нарізала овочі, перемішала і все поставила запікатися в духовку. Пармезан з’єднує овочі, а часник і трави робить страву дуже ароматним.
Покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 180 градусів С. Форму змастіть маслом, відкладіть поки в сторону.
2. Всі овочі помийте, почистіть, поріжте шматочками. Часник дрібно порубаєте. Сир натріть на дрібній тертці. Зелень дрібно поріжте.
3. У великій мисці змішайте всі підготовлені інгредієнти і сухі трави, крім зелені. За смаком посоліть, поперчіть.
4. Перекладіть овочі в приготовану форму для випічки і запікайте протягом 25 хвилин, поки кабачки (цукіні) не стануть м’якими всередині, а зверху хрусткими.
Я рекомендую перевірити овочі на готовність за допомогою виделки або ножа через 25 хвилин.
5. Вийміть з духовки овочі. Присипте рубаним базиліком або петрушкою і подавайте страву до столу гарячим або теплим.