Осінній гарнір з запечених овочів з часником

Осінній гарнір з запечених овочів з часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Така запіканка з овочів чудово підходить до м’ясних страв. При цьому вона виходить соковитою за рахунок помідор, а кабачок виходить всередині м’який, з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти

кабачки (цукіні) – 2 великих розрізані на чверті
томати – 300 г розрізані навпіл або шматочками
часник – 5 зубчиків чавлений
сир пармезан – 1 / 2 чашки тертого сиру
будь-яких сушених трав – 1 чайна ложк таких як базилік, орегано або італійська суміш
сіль – 3/4 ч. л.
чорний перець – за смаком
петрушка або базилік – 1/3 чашки дрібно нарізаної
олія – для змащування форми

Як приготувати Осінній гарнір з запечених овочів з часником

Це блюдо зайняло у мене зовсім небагато часу при приготуванні. За 5 хвилин я нарізала овочі, перемішала і все поставила запікатися в духовку. Пармезан з’єднує овочі, а часник і трави робить страву дуже ароматним.

Покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 градусів С. Форму змастіть маслом, відкладіть поки в сторону.

2. Всі овочі помийте, почистіть, поріжте шматочками. Часник дрібно порубаєте. Сир натріть на дрібній тертці. Зелень дрібно поріжте.

3. У великій мисці змішайте всі підготовлені інгредієнти і сухі трави, крім зелені. За смаком посоліть, поперчіть.

4. Перекладіть овочі в приготовану форму для випічки і запікайте протягом 25 хвилин, поки кабачки (цукіні) не стануть м’якими всередині, а зверху хрусткими.

Я рекомендую перевірити овочі на готовність за допомогою виделки або ножа через 25 хвилин.

5. Вийміть з духовки овочі. Присипте рубаним базиліком або петрушкою і подавайте страву до столу гарячим або теплим.