Овочеве рагу з дитинства

Овочеве рагу з дитинства – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Для початку все приготуємо, почистимо/помиємо.


Ріжемо капусту не занадто дрібно, потім заливаємо її водою (води наливаємо вище капусти на пару сантиметрів) і ставимо в каструлі на плиту. Капусту варимо приблизно 15-20 хвилин до розм’якшення.

Поки вариться капуста, буряк ріжемо, моркву та картоплю на середні кубики (ріжемо так, щоб вони швидше зварилися).

Додаємо овочі до капусти і варимо на середньому вогні ще хвилин 30. Важливо, щоб овочі стали м’якими!

Поки все вариться можна підготувати інші продукти. Цибулю ріжемо дрібно.

Помідор можна розрізати на кілька великих шматків (я його попередньо чищу, так як не люблю шкірку).

Цибулю можна обсмажити (якщо хочеться посмачніша, то на вершковому маслі), а можна і не обсмажувати, так рагу буде менш калорійним! Я обсмажила цибулю до ніжно-золотавого кольору.

А корнішони натерти на дрібній тертці. Якщо хочете, щоб у рагу траплялися шматочки огірочків, можна дрібно порізати!


У вже майже приготовані овочі кидаємо цибулю і розім’ятим часник (я його не чищу, а відразу в часникодавку), часник так само можна порізати, тоді залишиться більш часниковий присмак! Солимо за смаком, додаємо пару щіпок зіри, варимо 5 хвилин.


Потім закидаємо та корнішони. Варимо ще хвилин 10, додаємо мелконарезанного зелень, і після пари хвилин кипіння, знімаємо з плити.


Я думаю, що можна рагу і залишити в такому вигляді (якщо злити бульйон), але мені по душі, як мама робила для нас у дитинстві, розім’яти рагу товкачиком. Виходить пюре, але не однорідне, а з видимими шматочками овочів. Для більш однорідного пюре можна використовувати блендер. Якщо додати ложку сметани, то можна подавати як окрему страву. Як гарнір підійде до свіжого салату, м’яса, печінки.
Приємного апетиту! Насолоджуємося смачним овочевим рагу!