Овочеве рагу – прекрасні тушковані овочі з різними прянощами, часником, селерою.
Інгредієнти
Помідори – 4 шт. | |
Часник – 1 зубчик | |
Оливкова олія – 1 ст. л. | |
Вода – 6 чашок | |
Сочевиця – 2 чашки | |
Перлова крупа – 1 чашки | |
Морква – 2 шт. | |
Картопля – 8 шт. | |
Ріпа – 1 шт. | |
Зелений горошок – 1 чашка (заморожений) | |
Кукурудза – 1 чашка (заморожена) | |
Селера – 1 ст. л. (нарізані листя) | |
Перець чилі – 1 ч. л. (можна менше) | |
Червоний перець – 1/2 ч. л. (можна менше) | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням |
Для повного смаку я додав ріпу, зелений горошок і кукурудзу, перловка – для ситості страви. Все таке різне… Помідори, сочевиця, овочі, як всі ці продукти об’єднати? Додати кілька ключових спецій і все готово! Ви можете, звичайно, додати свої улюблені овочі, на свій смак і їх наявність у вас в будинку, наприклад, цвітну капусту, броколі або болгарський перець. Фантазуйте самі та знаходьте свої улюблені поєднання. Якщо ви хочете заощадити час, можна закласти овочі в вогнетривке блюдо і запекти все в духовці, заправивши попередньо обсмаженим цибулею і приправами.
Покроковий рецепт
Підготувати всі продукти, почистити ріпу, моркву, картоплю і часник. Ріпу, картоплю і моркву порізати кубиками, часник дрібно порубати. Помідори добре помити, нарізати дрібними кубиками. (Я б радив з помідорів зняти шкірку. Для цього зробіть на овочах надріз, занурте їх на кілька секунд в окріп, опустіть в крижану воду і шкірка легко зніметься). Селера крупно нашаткувати.
Розігріти велику сковороду з 1 столовою ложкою оливкової олії на середньому вогні. Додати кубики ріпи та моркви, і смажити близько 5-7 хвилин, поки все не почне корічневеть.
Закинути рубаний часник, порізані кубиками помідори, нашатковану селера, 1 чайну ложку порошку перцю чилі 1/ 2 чайної ложки червоного перцю. Нехай суміш кипить протягом 5 хвилин.
Додати сочевицю і воду, і залишити тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Добавить1 чашку перлової крупи і тушкувати ще 10 хвилин. Потім кинути у велику сковороду підготовлений раніше картоплю і тушкувати ще 20 хвилин під закритою кришкою. Зняти кришку і перевірити консистенцію, якщо ви вважаєте необхідністю додати води, не соромтеся, додайте. А якщо вважаєте навпаки, занадто багато води, тушкуйте овочі без кришки, вода випарується і ви досягнете бажаної консистенції.
Як тільки овочі будуть підходити до закінчення готування додати 1 чашку замороженого горошку і 1 чашку замороженої кукурудзи, тушкувати ще 3 хвилини. Овочеве рагу з картоплею і сочевицею готово. Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!