Овочеве рагу з картоплею і сочевицею

Овочеве рагу з картоплею і сочевицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі продукти, почистити ріпу, моркву, картоплю і часник. Ріпу, картоплю і моркву порізати кубиками, часник дрібно порубати. Помідори добре помити, нарізати дрібними кубиками. (Я б радив з помідорів зняти шкірку. Для цього зробіть на овочах надріз, занурте їх на кілька секунд в окріп, опустіть в крижану воду і шкірка легко зніметься). Селера крупно нашаткувати.

Розігріти велику сковороду з 1 столовою ложкою оливкової олії на середньому вогні. Додати кубики ріпи та моркви, і смажити близько 5-7 хвилин, поки все не почне корічневеть.

Закинути рубаний часник, порізані кубиками помідори, нашатковану селера, 1 чайну ложку порошку перцю чилі 1/ 2 чайної ложки червоного перцю. Нехай суміш кипить протягом 5 хвилин.

Додати сочевицю і воду, і залишити тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Добавить1 чашку перлової крупи і тушкувати ще 10 хвилин. Потім кинути у велику сковороду підготовлений раніше картоплю і тушкувати ще 20 хвилин під закритою кришкою. Зняти кришку і перевірити консистенцію, якщо ви вважаєте необхідністю додати води, не соромтеся, додайте. А якщо вважаєте навпаки, занадто багато води, тушкуйте овочі без кришки, вода випарується і ви досягнете бажаної консистенції.

Як тільки овочі будуть підходити до закінчення готування додати 1 чашку замороженого горошку і 1 чашку замороженої кукурудзи, тушкувати ще 3 хвилини. Овочеве рагу з картоплею і сочевицею готово. Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!