Овочеве рагу з картоплею і сочевицею

Овочеве рагу з картоплею і сочевицею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Овочеве рагу – прекрасні тушковані овочі з різними прянощами, часником, селерою.

Інгредієнти

Помідори – 4 шт.
Часник – 1 зубчик
Оливкова олія – 1 ст. л.
Вода – 6 чашок
Сочевиця – 2 чашки
Перлова крупа – 1 чашки
Морква – 2 шт.
Картопля – 8 шт.
Ріпа – 1 шт.
Зелений горошок – 1 чашка (заморожений)
Кукурудза – 1 чашка (заморожена)
Селера – 1 ст. л. (нарізані листя)
Перець чилі – 1 ч. л. (можна менше)
Червоний перець – 1/2 ч. л. (можна менше)
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком та бажанням

Як приготувати Овочеве рагу з картоплею і сочевицею

Для повного смаку я додав ріпу, зелений горошок і кукурудзу, перловка – для ситості страви. Все таке різне… Помідори, сочевиця, овочі, як всі ці продукти об’єднати? Додати кілька ключових спецій і все готово! Ви можете, звичайно, додати свої улюблені овочі, на свій смак і їх наявність у вас в будинку, наприклад, цвітну капусту, броколі або болгарський перець. Фантазуйте самі та знаходьте свої улюблені поєднання. Якщо ви хочете заощадити час, можна закласти овочі в вогнетривке блюдо і запекти все в духовці, заправивши попередньо обсмаженим цибулею і приправами.

Покроковий рецепт

Підготувати всі продукти, почистити ріпу, моркву, картоплю і часник. Ріпу, картоплю і моркву порізати кубиками, часник дрібно порубати. Помідори добре помити, нарізати дрібними кубиками. (Я б радив з помідорів зняти шкірку. Для цього зробіть на овочах надріз, занурте їх на кілька секунд в окріп, опустіть в крижану воду і шкірка легко зніметься). Селера крупно нашаткувати.

Розігріти велику сковороду з 1 столовою ложкою оливкової олії на середньому вогні. Додати кубики ріпи та моркви, і смажити близько 5-7 хвилин, поки все не почне корічневеть.

Закинути рубаний часник, порізані кубиками помідори, нашатковану селера, 1 чайну ложку порошку перцю чилі 1/ 2 чайної ложки червоного перцю. Нехай суміш кипить протягом 5 хвилин.

Додати сочевицю і воду, і залишити тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Добавить1 чашку перлової крупи і тушкувати ще 10 хвилин. Потім кинути у велику сковороду підготовлений раніше картоплю і тушкувати ще 20 хвилин під закритою кришкою. Зняти кришку і перевірити консистенцію, якщо ви вважаєте необхідністю додати води, не соромтеся, додайте. А якщо вважаєте навпаки, занадто багато води, тушкуйте овочі без кришки, вода випарується і ви досягнете бажаної консистенції.

Як тільки овочі будуть підходити до закінчення готування додати 1 чашку замороженого горошку і 1 чашку замороженої кукурудзи, тушкувати ще 3 хвилини. Овочеве рагу з картоплею і сочевицею готово. Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!