Склад:
– 250 гр креветок;
– олія оливкова;
– олія кунжутна; лимон;
– три помідорчика;
– два огірка;
– дві ложки майонезу;
– дві ложки кунжутного насіння;
– листя салату;
– сіль.
Приготування.
Спочатку підсмажимо на сковороді кунжут.
У миску з креветками додаємо трохи чорного і червоного перцю для гостроти, щіпку солі. Додаємо пів чайної ложки оливкової олії і чайну ложку кунжутного масла. Заливаємо креветки соком половини лимона. Добре все перемішуємо. Залишаємо маринуватися 2-3 хвилини.
Поки креветки просочуються різними смаками, займемося овочами. Режим їх досить крупно. Три середніх помідори розрізаємо навпіл і починаємо нарізати зсередини невеликими пір’ям. Крупно нарізаємо два середніх огірка і салат рвемо. І все пересипаємо у велику миску.
Змішуємо в мисці овочі та креветки. Посолимо. Присмачую салат парою ложок майонезу. І як слід гарненько все перемішуємо.
Готовий салат традиційно рясно посипається підсмаженою кунжутом.
Приємного апетиту.