Овочевий салат-закуска з буряка

Овочевий салат-закуска з буряка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Обріжте і почистіть буряк. Покладіть в каструлю з достатньою кількістю води і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть до тих пір, поки ви не зможете легко проткнути овоч виделкою, близько 30 – 40 хвилин.

Витягніть буряк. Злийте частина рідини, а 1 ½ склянки рідини збережіть. Відкладіть буряк в сторону, щоб оан охолола.

Процідіть рідину через дрібне сито і перелийте в маленьку каструлю. Додайте бальзамічну, медову або виноградну патоку, щіпку солі і перцю. Варіть на повільному вогні, поки об’єм не зменшиться і не стане рідким сиропом. Відкладіть в сторону.

Очистіть буряк. Розріжте кожну буряки на 4 – 6 частин. Приправте злегка сіллю і перцем.

Подача: покладіть чайну ложку сиропу на кожну з 6 тарілок. Помістіть гурток буряків зверху. (Можливо, вам доведеться відмовитися від самого першого круглого зрізу, якщо він недостатньо рівний. Рівність обов’язкова, щоб стійко утримувати таку стопку гуртків буряків).

Полийте чайну ложку тарамосалата поверх першого зрізу, потім гурток буряків, ще одну чайну ложку тарамосалата …чергуйте шари. Верхній шар завжди повинен бути скибочкою буряків.

Приправте злегка сіллю і перцем. Збризніть трохи буряковим сиропом і оливковою олією. Прикрасьте, якщо хочете, гілочкою кропу.