Вітамінна закуска з сезонних овочів для будь-якого приводу.
Інгредієнти
баклажани – 3 шт | |
помідори – 2 шт | |
морква – 1 шт | |
болгарський перець – 2 шт | |
в’ялені помідори – 2 шт | |
часник – 3 зубки | |
томатна паста – 2 ч. л. | |
кріп – пучок | |
олія соняшникова 50 мл | |
сіль – за смаком | |
перець мелений – за смаком | |
кінза – за смаком |
Спочатку словом тар-тар називали страви із сирої яловичини зі спеціями, нарізаною дрібними кубиками. Зараз же тар-тар – це швидше спосіб нарізки. Тар-таром називають страви, приготовані з продуктів, нарізаних дрібним однаковим кубиком. У даннном варіанті використовуються сезонні овочі, нарізані таким чином.
Покроковий рецепт
Дане блюдо дуже просто в приготуванні. Для того, щоб його приготувати в першу чергу подготови баклажани. Очищаємо їх від шкірки, нарізаємо дрібним кубиком і трохи підсолюємо, даємо постояти 15 хвилин, після чого віджимаємо і викладаємо на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо до золотавої скоринки. Далі йде морква, так само, нарізаний дрібним кубиком. Обсмажуємо ще 5 хв, після чого йде перець, так само нарізаний. Додаємо його до овочів, перемішуємо, додаємо подрібнені кубиком томати без насіння. Обсмажуємо овочеву суміш на середньому вогні 5 хв.
Після цього додаємо в тар-тар подрібнені в’ялені томати, сіль і перець. Кладемо в рагу томатну пасту, перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо близько 15 хв на повільному вогні.
Останнім додаємо подрібнений часник і кріп з кінзою. Перемішуємо блюдо,прогріваємо 3 хв.
Страва готова!
Подаємо тар-тар в загальному блюді.Можна вживати рагу, як гарнір до основного блюда, так і як закуску, наамзывая на тости.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!