Парові овочі під помаранчевим соусом.
Пряний соус має солодкуватий, злегка гоструватий, мандариновий смак.
Соус розрахований на 3-4 порції.
Покроковий рецепт
Моркву почистити, нарізати кубиками, покласти в пароварку.
Кабачок або цукіні почистити, (якщо шкірка тверда, зняти), нарізати кубиками, покласти в пароварку.
Гарбуз почистити, нарізати кубиками, покласти в пароварку. Готувати до м’якості овочів.
Вичавити апельсиновий сік, вилити його в розігріту сковороду. Додати вино, розмарин і подрібнений імбир. Випарити на середньому вогні, поки рідина не зменшиться в 3 рази (близько 5-7 хвилин).
Потім додати соєвий соус і вершкове масло.
Слідом додати мед, добре перемішати, після закипання варити ще 1 хвилину.
Соус процідити, вилити в сковороду, додати трохи борошна, перемішати, щоб не було грудочок, закип’ятити. Густий соус готовий.
Овочі викласти на тарілку, полив апельсиновим соусом.
Приємного апетиту!