Овочі під солодким мандариновим соусом

Овочі під солодким мандариновим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Парові овочі під помаранчевим соусом.
Пряний соус має солодкуватий, злегка гоструватий, мандариновий смак.
Соус розрахований на 3-4 порції.

Покроковий рецепт

Моркву почистити, нарізати кубиками, покласти в пароварку.

Кабачок або цукіні почистити, (якщо шкірка тверда, зняти), нарізати кубиками, покласти в пароварку.

Гарбуз почистити, нарізати кубиками, покласти в пароварку. Готувати до м’якості овочів.

Вичавити апельсиновий сік, вилити його в розігріту сковороду. Додати вино, розмарин і подрібнений імбир. Випарити на середньому вогні, поки рідина не зменшиться в 3 рази (близько 5-7 хвилин).

Потім додати соєвий соус і вершкове масло.

Слідом додати мед, добре перемішати, після закипання варити ще 1 хвилину.

Соус процідити, вилити в сковороду, додати трохи борошна, перемішати, щоб не було грудочок, закип’ятити. Густий соус готовий.

Овочі викласти на тарілку, полив апельсиновим соусом.
Приємного апетиту!