Цікава варіація плову з куркою і морепродуктів.

Інгредієнти
| Оливкова олія – 1-2 ст. л. | |
| Часник – 4-5 зубчики | |
| Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
| Червоний перець – 1 шт., рубаний | |
| Чебрець – кілька гілочок | |
| Лавровий лист – 1 шт. | |
| Паприка – 1/2 ч. л. | |
| Курячі крила – 6-8 шт. | |
| Свинина – 200 г | |
| Вино біле сухе – близько 2-х чашок | |
| Шафран – 2 пакети | |
| Рис – 2 чашки | |
| Курячий бульйон – 4 склянки | |
| Сіль – за смаком | |
| Кальмари – 1 шт. | |
| Молюски – 400 г | |
| Мідії – 5-6 шт. | |
| Креветки – 400 г | |
| Зелений горошок – 1/3 склянки (замороженого) | 
Я називаю цю страву – змішана паелья, паелья з морепродуктів і м’ясом або по іншому, плов з куркою з морепродуктів. В цьому блюді кожен для себе знайде щось …. Ви отримаєте смачний рис в поєднанні з креветками, мідіями, кальмарами, куркою, свининою і горошком.
Покроковий рецепт

По-перше, для приготування паельї потрібно хорошу добру сковороду з високими стінками. Сковороду нагріти на грилі.

Збризнути оливковою олією і обсмажити на ньому спочатку часник до золотистого кольору.

Потім для нашого плову закинути в сковороду цибулю, перець, чебрець і лавровий лист. Смажте до тих пір, поки овочі не стануть м’якими.

Додати паприку і перемішати ще раз. Потім додати курку і свинину. Приправити плов (паелью) сіллю і перцем. Коли м’ясо злегка ужариться, додати вино. Я не можу сказати вам точно, скільки … досить, щоб воно покрило підстава … (приблизно 2 чашки).

Додати шафран і перемішати. Тепер додати рис і добре перемішати. Додати бульйон.

Паелья повинна готується хвилин 10.

Гарненько дати плову прокипіти.

Потім починаємо додавати морепродукти. Просто викладіть з зверху.

Додати в плов зелений горошок. Тушкувати до готовності.

Після того як плов з куркою буде готовий, ви повинні перевірити, чи немає закритих молюсків або мідій. Закриті молюски /мідії – не придатні в їжу, викиньте їх.

Тепер прийшов час подавати смачний плов з куркою і морепродуктів! Подавайте з лимоном і хлібом.

Приємного апетиту!
