Якщо вам набрид просто рис, можна спробувати приготувати рис з м’ясом і морепродуктами по-іспанськи.
Інгредієнти
Помідори – 200 г | |
Червоний перець – 1 солодкий червоний перець | |
Куряче м’ясо – 150 г | |
Яловичина – 150 г | |
Мідії – 150 г | |
Кальмари – 150 г | |
Морква – 1 | |
Селера – 1 пучок | |
Ріпчаста цибуля – 1 | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Оливкова олія – 2-3 ст. л. | |
Рис – 1 склянка | |
Бульйон – 1 л | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Шафран – на смак | |
Паприка – 1-2 ч. л. | |
Сік лимона – за смаком |
Рецепт Страви прийшов до нас з Іспанії. Це блюдо готується з рису, в якому крім основного інгредієнта можуть бути присутніми морепродукти, овочі і куряче філе. Іспанська паелья готується на сковороді.
Покроковий рецепт
Помідори вимити, обшпарити окропом і зняти шкірку, нарізати великими кубиками. Цибулю і часник почистити, подрібнити. Перець нарізати невеликий соломкою. М’ясо криці і яловичини промити, обсушити, нарізати невеликими кубиками. Філе кальмара промити, очистити, нарізати кільцями. Мідії помити, обсушити.
Моркву почистити, нарізати кубиками. Селера вимити, струсити воду, нарубати.
У сковороді розігріти олію, по черзі обсмажити протягом 4-7 хвилин м’ясо, мідії, кальмари. Продукти зберігати в теплі.
У тій же сковороді на маслі згасити цибулю і часник (близько 5 хвилин), додати моркву, листя селери і перець. Посолити, поперчити, всипати шафран і паприку.
Рис промити, викласти в сковороду з овочами, залити бульйоном (або водою). Варити протягом 25-30 хвилин на слабкому вогні.
Поверх шару рису викласти м’ясо, мідії і кальмари, прикрити сковорідку фольгою і запікати паелью в духовці, розігрітій до 200 С протягом 15 хвилин.
Подавати блюдо до столу гарячим, полив лимонним соком за смаком. Приємного апетиту!