Пакори – овочі в пряному тесті, обсмажені в олії. Страва індійської кухні. Швидко і легко готується. Ситне і дуже смачне. Підходить для вегетаріанського і пісного меню.
Покроковий рецепт
Капусту ділимо на суцвіття, моркву і картоплю ріжемо невеликими гуртками, приблизно трохи менше сантиметра по товщині.
Для кляра беремо горохову борошно. У класичних рецептах використовується борошно з нуту (турецького горошка).
Додаємо спеції, сіль і соду. Спеції можна взяти мелені. Але ароматні виходить, якщо розтовкти безпосередньо перед приготуванням. Якщо ви хочете одержати хрустку, тверду скоринку, то замість соди додайте в тісто трохи рослинного масла.
Наливаємо воду. Ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Робимо Кляр такої консистенції, що б він обволікав овочі рівномірним шаром.
Мочаємо овочі в приготоване тісто і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом. Шар масла повинен бути досить великий, щоб пакори поджаривались з боків. Смажимо на середньому вогні, до зарум’янювання скоринки. Приблизно 10 хв. Стежимо за тим, щоб пакори не злипалися між собою.
Подавати блюдо можна як окремо, так і з гарніром і навіть в якості гарніру. Приємного апетиту!