Паприкаш – одне з головних національних страв Угорщини. Це ситне друге блюдо можна готувати з різних видів м’яса, але обов’язковим інгредієнтом є, звичайно, паприка і болгарський перець.

Інгредієнти
| куряча грудки – 500 г можна брати не тільки грудку | |
| болгарський перець – 4 шт | |
| помідори – 6 шт на смак автора, навіть дрібних шість штук – забагато | |
| цибулина – 1 шт | |
| часник – 5-3 зубців | |
| рослинна олія – 200 мл | |
| паприка – за смаком | |
| перець чилі – за смаком | |
| сіль – за смаком |
Для початку нам необхідно вимити наші складові і висушити. Потім поріжемо невеликими шматочками курячу грудку, кубиками – перець і помідори, цибулину – півкільцями.
Покроковий рецепт
Цибулю кладемо на розігріту сковороду з деякою кількістю олії і додаємо дрібку паприки. Вона зробить цибулю золотистим. Пасеруємо хвилин 5.
Відправляємо до цибулі курячу грудку, помідори і перець. Солимо. Приправляємо перцем чилі.
Приблизно через тридцять хвилин необхідно додати до страви подрібнений часник і ще трохи олії. Тушкуємо ще півгодини на повільному вогні.
Папрікаш готовий! Можна подавати страву як окремо, так і з гарніром. Угорці люблять його їсти з картоплею або рисом.
