Паска – Пасхальний вінок

Паска – Пасхальний вінок – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Головне місце на святковому столі на Русі – велика кількість різноманітних страв. І, звичайно ж, почесне місце займають різнокольорові крашанки, паски. Багато чого змінилося з тих часів, але деякі великодні традиції, символи і атрибутика залишаються незмінними повсюдно.

Великодня свічка – важливий атрибут свята. Відстоюючи службу в церкві, запалену свічку прийнято тримати в руках. Палаючої її треба донести до будинку і запалити цим вогнем домашнє вогнище, щоб у домі все було благополучно. Таким чином, як би відбувається процедура освячення дому.

Для прикраси святкового столу на Великдень готували так звану Великодню гірку. Для її приготування потрібно взяти замочені насіння быстропрорастающих насіння, наприклад, вівса або крес-салату і нанести їх на мокру нещільну тканину, яка повинна покривати конусоподібну форму, а потім часто поливати її водою. Трава почне проростати, і через кілька днів виросте справжня зелена гірка. Цю гірку ставили в центр великоднього столу і обкладали фарбованими яйцями.

На Русі весь народ урочисто готувався до Святого дня. До нього було приурочено багато добрих звичаїв і повір’їв. Наприклад, вважалося, що добрі справи, що здійснюються на користь інших, особливо обділених долею, допомагали зняти з душі гріх.

Великодній вінок чи квітка, який є символом вічного життя, – ще один із символів Великодня. Це чудовий святковий подарунок для близьких людей. Існує безліч варіантів великодніх букетів і вінків: підвісні, настільні, настінні. Наші бабусі також пекли великодні вінки та квіти в цей Святий день, який неодмінно повинні їсти всією родиною. Вважалося, що якщо з’їсти всій родині по шматочку від пасхального вінка, сім’я буде жити дружно і без сварок.

Спробувала спекти великодній вінок, і він виправдав мої ожиданья. Заради цього варто було докласти, хоча зараз здається все не так уже й складним. Пряний кисло-солодкий смак порадував всю сім’ю. На ранок залишилося пару шматочків, але і вони були м’якими. Спробуйте і Ви приготувати. Думаю, начинку можна використовувати абсолютно будь-яку, на свій смак…

Покроковий рецепт