Паста фарфалле з горошком і курячим філе

Паста фарфалле з горошком і курячим філе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Паста фарфалле з молодим зеленим горошком і курячим м’ясом – красиве і ситне блюдо на кожен день!

Інгредієнти

ароматне масло оливкове – для обсмажування
паста «бантики» – 320 г
свіжий чилі перець – 1/2 стручка (за бажанням)
горошок молодий – 120 г
свіжа зелень м’яти – шість гілочок
великі зубчики часнику – 3 зубчики очищені
філе куряче велике – 2 шт
сметана – 3-4 столові ложки

Як приготувати Паста фарфалле з горошком і курячим філе

Дуже ефектні страви виходять з такої пасти, яка називається «бантики», а готувати ці макаронні вироби можна з різними продуктами.
Взагалі макарони, за своїм виглядом нагадують бантики, в Італії називається «фарфалле», а виготовляють такі невеликі макаронні вироби тільки з найкращих сортів пшениці.

Фарфалле, що мають форму метеликів або бантиків відносяться до категорії фігурних макаронних виробів, а з них виходять чудові і дуже оригінальні страви, від яких не відмовляться не тільки дорослі, але навіть вибагливі дітлахи.

Паста фарфалле завоювала серед італійців небувалу популярність завдяки тому, що в центрі тісто має велику товщину, а по краях – меншу. Крім цього, такі невеликі фігурні макаронні вироби є гладку текстуру, завдяки якій вони відмінно поєднуються з легкими овочевими соусами.

Покроковий рецепт

В трохи підсоленій киплячій воді відварити протягом семи хвилин пасту, а поки вона готується, можна зайнятися приготуванням спеціального соусу для неї, в добре прогріту, велику сковорідку вилити оливкова ароматне масло і обсмажити в ньому часник, розрізаний на половинки. Як тільки часник віддасть маслу весь свій аромат, його можна прибрати зі сковорідки і викинути, так як він вже більше не знадобиться. Куряче філе нарізати тоненькими смужками і викласти в ароматизоване гаряче масло і до красивого золотистого відтінку обсмажувати його протягом трьох хвилин.

Насипати на сковорідку до курячого смаженій філе молодий горошок, а також подрібнений перчик чилі (але це, в принципі, за бажанням), продовжити обсмажування при регулярному помішуванні ще хвилини дві. Як тільки паста «бантики» буде готова повністю, за допомогою шумівки перекласти її в сковороду до курячого м’яса та інших компонентів, потім продовжити готування ще протягом п’яти хвилин.

Нарізати дуже дрібно свіжу м’яту, відправити її на сковорідку, все перемішати. Потім пасту з іншими компонентами додати сметану. Тушкувати 2 хвилини і зняти з вогню. Викласти фарфалле з горошком і м’ясом на плоске блюдо. Подавати відразу ж до столу. Приємного апетиту!