Замість вершків ви можете використовувати сметану, а курку замінити свининою, але, звичайно, це буде вже зовсім інша страва.
Інгредієнти
Цибуля – 200 гр | |
Курка – 700 гр | |
Печериці – 400 гр | |
Вершки 20% – 200 мл | |
Рослинне масло – 2 ст. ложки | |
Сіль, перець – За смаком | |
Сир і зелень – За бажанням |
Це ситне і швидке в приготуванні блюдо, наша родина дуже любить! Його можна готувати як на кожен день, так і для святкового столу. Вершковий соус ідеально поєднується з куркою і грибами. Вам будуть потрібні самі нехитрі інгредієнти, а результат обов’язково порадує вас і ваших близьких. Дуже сподіваюся, що цей рецепт вам сподобається!
Покроковий рецепт
Наріжте цибулю невеликими шматочками.
Курку (я використовую філе) ріжемо на середні шматочки.
Печериці чистимо і ріжемо тонкими пластинками. Сир тремо на дрібній тертці.
Як слід розігріваємо сковорідку. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Додаємо курку, смажимо до золотистого кольору близько 25 хвилин.
Кладемо гриби, смажимо, поки з них не піде вся вода, приблизно 10 хвилин. Солимо, додаємо спеції за смаком.
Заливаємо вершки, нагріваємо суміш до кипіння, потім на невеликому вогні тушкуємо ще хвилин п’ять під кришкою. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Готуємо макарони в підсоленій воді, як зазначено на упаковці. Краще брати тверді сорти і варити до стану “Аль денте”, так виходить смачніше. Викладаємо їх на тарілку і додаємо соус. Для кращого смаку дуже рекомендую посипати сиром і посипати зеленню. Бажаю вам приємного апетиту!