Паста з креветками в вершково-часниковому соусі

Паста з креветками в вершково-часниковому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оскільки креветки часто продаються в глазурі, промиваємо їх і залишаємо просохнути в друшляку.

Відварюємо макарони в підсоленій воді відповідно до інструкції на пачці, зливаємо воду.

Чистимо часник. Якщо в будинку є прес для часнику (або просто кажучи часникодавка), то краще скористатися ним, якщо ні, то часник можна нарізати на вузькі пластини і злегка придавити їх бічною стороною ножа. На сковороду наливаємо оливкову олію, додаємо часник, обсмажуємо на середньому вогні до появи приємного запаху. Якщо часник нарізаний ножем, то його краще прибрати зі сковороди, дрібні шматочки можна залишити.

Викладаємо на сковороду креветки, обсмажуємо, постійно помішуючи, 5-7 хвилин. Якщо креветки дадуть багато води, то її краще злити. Вливаємо вершки, помішуємо, тушкуємо 3-5 хвилин.

Висипаємо макарони, помішуємо, готуємо ще 5-7 хвилин.