Пастуша запіканка

Пастуша запіканка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт приготування класичної пастушої запіканки деяким господиням може здатися досить складним, насправді ж готується це ситне блюдо на диво дуже просто.

Покроковий рецепт

Картопляні бульби в прохолодній воді вимити і очистити від шкірки, потім перекласти в каструлю разом з часниковими зубчиками і зварити. Як тільки картопля звариться до необхідного стану, стане розсипчастим і дуже м’якою, її треба разом з відвареним часником гарненько розім’яти, додати туди ж розм’якшене вершкове масло, а також необхідну кількість молока і трохи солі, збити ще раз.

Шматочками невеликого розміру нарізати куряче філе, потім підготувати велику сковорідку, в ній прогріти ще трохи вершкового масла, викласти подрібнене м’ясо. При періодичному помішуванні готувати шматки курячого філе до тих пір, поки м’ясо не стане білим.

Поки готується куряче м’ясо на сковорідці, почистити перловий салатний цибулю і нашаткувати його тонко, додати його до смаженій м’ясу і при постійному помішуванні продовжити готування компонентів.

Як тільки обсмажену цибулю стане абсолютно прозорим, додати в сковорідку крупно натерту моркву, потім продовжити процес готування ще кілька хвилин. Коли подрібнена морква стане м’якою, насипати в сковороду шавлія сушений і трохи солі. Натерти дрібно швейцарський сир, третю частину сирної маси додати в сковороду до інших інгредієнтів, все перемішати ще раз.

Дно вогнетривкої форми застелити папером для запікання, потім рівномірним шаром викласти приготовану піджарку з курячого м’яса і овочів, розподілити її кулінарної лопаткою.

Зверху на неї потрібно викласти добре збите картопляне пюре, присипати його сирною масою і хвилин двадцять запікати при двохстах градусах.

Як тільки сир повністю не розплавиться і добре підрум’яниться, запіканку можна вважати приготованою.