Печена картопля на гарнір

Печена картопля на гарнір – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Готуємо інгредієнти. Особливу увагу приділяємо картоплі. Добре промитий бульбу можна буде їсти прямо з засмаженою шкіркою. Для миття використовуємо жорстку губку і проточну воду.

2. Викладаємо бульби в металеву форму. Кожну картоплину руками ретельно покриваємо рослинним маслом.

3. Розігріваємо духовку на максимальну температуру, зменшуємо до 270 градусів, відправляємо туди картоплю. Щоб вийшов ефект засмажки на багатті, температура повинна бути високою. Не потрібно турбуватися, якщо бульби почнуть сильно підсмажуватися (не до жаринок, звичайно!), вони стануть тільки смачніше. Через 15 хвилин перевертаємо картоплини на інший бік, зменшуємо нагрівання до 210 градусів.

4. Ножем перевіряємо готовність. Він має легко входити в бульби. Витягуємо картоплю, розрізаємо на половинки (не до кінця).


5. Всередину розрізаних бульб капаємо масло, трохи присаливаем, перчимо, видавлюємо часник. Блюдо рясно посипаємо кропом.