Смак томленого м’яса з овочами в горщику наповнить приємним ароматом ваш будинок. Блюдо дуже поживне, найбільше підходить для обіду.
Інгредієнти
М’ясо свиняче – 700 гр | |
Картопля – 5 шт великих | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Майонез – 100 гр | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Вода – 1 ст |
Поєднання картоплі і м’яса практично безпрограшна. Всі діти люблять його, та й дорослі навряд чи залишаться байдужими. Тому сьогодні приготуємо смачну печеню по-домашньому.
Я буду використовувати один великий горщик, можна готувати в декількох маленьких. Якщо ви вирішили готувати в порційних маленьких, то в кінці приготування можна посипати горщики сиром, він запечеться і буде замість кришок, так подача буде більш оригінальною. Так само любителі грибів можуть сміливо додати рецепт.
Покроковий рецепт
М’ясо ріжемо на невеликі квадратні шматочки.
Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками.
Моркву і цибулю очищаємо, подрібнюємо будь формою, як вам подобається, але не дуже дрібно.
Викладаємо м’ясо в горщик, розподіляємо рівномірно.
Наступним шаром йде цибуля (частину залишаємо на другий шар), часник і моркву.
Далі кладемо картоплю, останнім шаром знову буде цибулю. Солимо, перчимо та посипаємо зверху спеціями.
Покриваємо майонезом або сметаною (можна змішати і те й інше), заливаємо водою, накриваємо кришкою. Відправляємо м’ясо з картоплею в духовку. Час приготування печені в горщиках близько 1 години 20 хвилин при температурі випікання 180 градусів. Все залежить від вашої духовки.
Печеня з свинини в горщиках готово. Приємного апетиту!