Печеня по-домашньому в горщиках

Печеня по-домашньому в горщиках – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смак томленого м’яса з овочами в горщику наповнить приємним ароматом ваш будинок. Блюдо дуже поживне, найбільше підходить для обіду.

Інгредієнти

М’ясо свиняче – 700 гр
Картопля – 5 шт великих
Морква – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Майонез – 100 гр
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Спеції – за смаком
Вода – 1 ст

Як приготувати Печеня по-домашньому в горщиках

Поєднання картоплі і м’яса практично безпрограшна. Всі діти люблять його, та й дорослі навряд чи залишаться байдужими. Тому сьогодні приготуємо смачну печеню по-домашньому.

Я буду використовувати один великий горщик, можна готувати в декількох маленьких. Якщо ви вирішили готувати в порційних маленьких, то в кінці приготування можна посипати горщики сиром, він запечеться і буде замість кришок, так подача буде більш оригінальною. Так само любителі грибів можуть сміливо додати рецепт.

Покроковий рецепт

М’ясо ріжемо на невеликі квадратні шматочки.

Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками.


Моркву і цибулю очищаємо, подрібнюємо будь формою, як вам подобається, але не дуже дрібно.

Викладаємо м’ясо в горщик, розподіляємо рівномірно.

Наступним шаром йде цибуля (частину залишаємо на другий шар), часник і моркву.

Далі кладемо картоплю, останнім шаром знову буде цибулю. Солимо, перчимо та посипаємо зверху спеціями.

Покриваємо майонезом або сметаною (можна змішати і те й інше), заливаємо водою, накриваємо кришкою. Відправляємо м’ясо з картоплею в духовку. Час приготування печені в горщиках близько 1 години 20 хвилин при температурі випікання 180 градусів. Все залежить від вашої духовки.

Печеня з свинини в горщиках готово. Приємного апетиту!