Цей простий у приготуванні печінковий паштет стане справжнім порятунком для любителів ранкових бутербродів до чаю або кави.
Інгредієнти
яловича печінка – 500 гр можна використовувати будь-яку печінку | |
цибуля ріпчаста – 2 шт | |
морква – одна велика | |
масло вершкове – 100 гр можна будь-яку рослинну | |
сіль – за смаком | |
вода – 100 гр чим більше води, тим рідше консистенція паштету | |
спеції – щіпка |
Рецепт дістався мені від бабусі Ганни – сусідки по дачі.
Прості інгредієнти, які можна купити в будь-якому магазині, а, головне, корисний і натуральний склад, припадуть до смаку всім любителям натуральної та смачної їжі.
Покроковий рецепт
Печінка добре промиваємо, очищаємо і ріжемо великими шматочками. Якщо будете використовувати курячу печінку – її можна не різати взагалі.
Цибулю чистимо і ріжемо довільними великими шматочками. Я просто розрізаю середню цибулину на чотири частини.
Моркву можна нарізати товстенькими «монетками», а потім ці «монетки» порізати навпіл.
На сковороді (краще чавунної), розтоплюємо вершкове масло. Можна, звичайно, і рослинне. Але саме хороше вершкове масло надає паштету особливий аромат і смак!
Викладаємо на сковороду овочі і печінку. Посипаємо сіллю і додаємо улюблені спеції.
Наливаємо зовсім небагато води (приблизно грам сто), закриваємо кришкою і на повільному вогні тримаємо нашу печінку з овочами приблизно годину.
Періодично відкриваємо кришку, перемішуємо, за необхідності підливаємо воду.
Моркву і печінка повинні стати м’якими і легко різати звичайною металевою ложкою.
Даємо страві трохи охолонути.
Потім можна поступити по – різному:
• Перемолоти паштет в м’ясорубці
• Завантажити все в блендер і подрібнити до стану повітряної однорідної суміші.
Порада: якщо паштет здався вам сухим, можна додати в нього води або масла і ще раз збити/перемішати
Наш паштет готовий! Його можна використовувати як начинку для пирогів або пиріжків, а можна просто намазувати на хліб і їсти з ароматним чаєм або кавою.
Приємного апетиту!