Печінковий паштет Від бабусі Ганни

Печінковий паштет Від бабусі Ганни – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Печінка добре промиваємо, очищаємо і ріжемо великими шматочками. Якщо будете використовувати курячу печінку – її можна не різати взагалі.

Цибулю чистимо і ріжемо довільними великими шматочками. Я просто розрізаю середню цибулину на чотири частини.

Моркву можна нарізати товстенькими «монетками», а потім ці «монетки» порізати навпіл.

На сковороді (краще чавунної), розтоплюємо вершкове масло. Можна, звичайно, і рослинне. Але саме хороше вершкове масло надає паштету особливий аромат і смак!


Викладаємо на сковороду овочі і печінку. Посипаємо сіллю і додаємо улюблені спеції.
Наливаємо зовсім небагато води (приблизно грам сто), закриваємо кришкою і на повільному вогні тримаємо нашу печінку з овочами приблизно годину.


Періодично відкриваємо кришку, перемішуємо, за необхідності підливаємо воду.
Моркву і печінка повинні стати м’якими і легко різати звичайною металевою ложкою.


Даємо страві трохи охолонути.
Потім можна поступити по – різному:
• Перемолоти паштет в м’ясорубці
• Завантажити все в блендер і подрібнити до стану повітряної однорідної суміші.

Порада: якщо паштет здався вам сухим, можна додати в нього води або масла і ще раз збити/перемішати

Наш паштет готовий! Його можна використовувати як начинку для пирогів або пиріжків, а можна просто намазувати на хліб і їсти з ароматним чаєм або кавою.
Приємного апетиту!