Печінковий паштет – це універсальний продукт, яким можна фарширувати млинці, яйця, овочі…або ж просто намазати підсмажений хлібець, доповнивши смак малосольні огірочком.
Покроковий рецепт
У розігрітій сковороді змішуємо вершкове і рослинне масло і додаємо дрібно нарізану цибулю, смажимо до золотистого кольору. Через 5 хвилин закидаємо порізані гриби печериці, смажимо ще 10 хвилин.
Потім додаємо свинячу печінку, нарізану невеликими шматочками. Смажимо ще сім хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
Після чого солимо і перчимо до смаку, додаємо трохи паприки, і різні приправи до м’яса які Ви любите, видавлений часник. Весь вміст сковорідки ще згасимо десять хвилин.
В кухонний комбайн висипаємо вміст сковорідки додаємо плавлений сир (я беру простий сир Дружба або Бурштин), і добре кілька разів збиваємо, щоб вийшло печінковий вершкове пюре.
Цей паштет ідеально підійде до сніданку. Його чудово намазувати на смажений багет, хлібці. Гарний у поєднанні солоних огірочків. Приємного апетиту!