Печиво Горішки

Печиво Горішки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт дивовижних печеньок “горішків” – смак дитинства!

Інгредієнти

Борошно – 3 склянки
Яйця курячі – 2 шт.
Цукор-пісок – 0,5 склянки
Маргарин – 200 г
Ванілін – 1 пакетик
Сіль – щіпка
Сода харчова – 0,5 чайної ложки, гашене
Згущене молоко – 1 банка можна відразу купити вареного

Як приготувати Печиво “Горішки”

Ви зможете приготувати це печиво тільки в тому випадку, якщо у вас вдома залишилася від мами чи бабусі і збереглася форма для випічки горішків. Це важкі дві поверхні з ручками. Одна частина представляє з себе форму у вигляді шкаралупи волоського горіха, ця форма увігнута. А друга – вигнута. Треба відразу попередити, що випічка ця клопітка. Потрібен час і терпіння. Все одно, що пельмені самої вдома ліпити. Але якщо у вас є ностальгія за таким печінкою дитинства і помічники в будинку, то ваші зусилля будуть винагороджені!

Покроковий рецепт

Якщо ви не купили варену згущенку, то вам доведеться зварити банку згущеного молока. Справа це ніби й просте, але довгий. Все ж краще, напевно, купити готову. Якщо вирішили варити, то вам потрібно простору каструлю налити води і покласти туди боком баночку і поставити варитися години на півтори. Не закривайте кришку, слідкуйте, щоб вода не википала до кінця. Не відкривайте банку, поки вона не охолоне.

Підготовка форми. Обидві поверхні форми для випічки горішків потрібно змастити маслом.

Готуємо тісто. Відокремлюємо жовтки. Білки збиваємо до піни. Борошно з’єднуємо з ваніліном, сіллю і содою гашеного. Маргарин перетираємо з борошном. Тепер все перемішуємо. Виходить жирне і пластичне пісочне тісто.

Заповнюємо увігнуту (з поглибленнями) частина форми тестом. Для цього потрібно взяти невеликий шматочок тесту, покласти його в центр поглиблення і трохи
притиснути пальцем. Так заповнити всі поглиблення і потім цю частину форми накрити другою частиною (з увігнутими виступами). Частину тіста при цьому выдавиться і його потрібно буде прибрати. Всю цю конструкцію ставимо на вогонь, безпосередньо на конфорку. Вогонь не повинен бути дуже високим, тільки під самою формою і, не охоплювати її полум’ям. Спочатку тримайте на одній стороні, потім перевертаєте на іншу сторону. Якщо відкрити форму, то можна побачити, як пропікається тісто. Процес випічки дуже швидкий. Не потрібно, щоб тісто зовсім почервоніло. Тоді воно буде сухуватим. У підсумку ви отримаєте півсфери. Тобто, склавши дві, отримаєте цілий горіх.

Коли ви пристосуєтеся, ви будете робити все дуже швидко. Стежте, щоб півсфери були цілими. Тоді вам легше буде сформувати виріб.

Коли выпекутся всі «шкарлупки», їх потрібно буде заповнити вареним згущеним молоком. Всередину кожного можна навіть вкласти шматочок волоського горіха.

До речі, якщо ви не любите варену згущенку, то горішки можна заповнити густим джемом. Теж дуже смачно.