Вкусивши такого печива, ми отримаємо максимум ситості і мінімум калорій.
Інгредієнти
яйце – 1 шт. | |
цукор – 1 ст. л. | |
сіль – щіпка | |
розпушувач – 1 ч. л. | |
оливкова олія – 100 мл | |
насіння льону – 1 ст. л. | |
мигдаль тертий – 1 ст. л. | |
насіння соняшнику – 1 стакан. | |
кориця – 0.5 ч. л. | |
цільнозернові борошно – 4 ст. л. ( з гіркою) | |
кунжут – 3 ст. л. |
Солодку випічку люблять всі, і часом неможливо встояти перед ароматними кондитерськими виробами навіть тим, хто стежить за фігурою. Саме тому я хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного, а найголовніше корисного печива. Воно унікальне тим, що в склад входять здорові продукти. І люди, які на дієті, можуть з легкістю додати це печиво в свій раціон. Для приготування нам знадобляться наступні продукти: насіння льону, кунжут, тертий мигдаль, яйце, насіння соняшника, цільнозернові борошно, кориця, цукор, сіль, оливкова олія. Також сюди можна додавати різні горіхи, сухофрукти, мед, вівсяні пластівці, і все чого душа забажає.
Покроковий рецепт
Змішайте яйце з однією столовою ложкою цукру і дрібкою солі. Додайте 100 мілілітрів оливкової олії, добре перемішайте. Додайте корицю.
Насіння соняшника підсушіть в духовці кілька хвилин і додайте в тісто. Потім додайте насіння льону і натертий мигдаль. Додайте розпушувач і все перемішайте.
Тепер додайте 4 столові ложки з гіркою цільнозерновий борошна і замісіть м’яке тісто. Воно не повинно прилипати до рук.
Розкачайте качалкою тісто і видавіть форми або можна скачати руками кульки і потім прим’яти. Якщо робите руками, змастіть руки оливковою або рослинним маслом. І кожну печеньку занурте в насіння кунжуту. Складайте їх на деко застелений пергаментом.
Випікайте печиво при температурі 160 градусів 20-25 хвилин. За даним рецептом вийде 15-20 печенюшек. Приємного апетиту