Домашні надзвичайно смачні пельмені, страва, улюблене дітьми і дорослими. Маленькі грудочки здатні нагодувати голодного тата і маленького нехочуху, який зовсім не любить м’яса.
Інгредієнти
фарш – 350 гр. | |
цибулина – 0,5-1 штука. | |
часник – 1 зубчик. | |
борошно пшеничне – 300 гр. | |
сіль – 1 чайна ложка | |
олія соняшникова – 10 гр. | |
вода – більше пів склянки |
Пельмені – страва дуже давнє і багатонаціональна. Багато хто стверджує, що їх батьківщиною є Китай. Китайці вживають пельмені в святкові дні, вважаючи, що страва об’єднує і символізує щастя. Багато сімей за ліпленням пельменів обговорюють новини, діляться враженнями, сміються, радіють, веселяться. Ось чому пельмені так популярні, кличте дітей і чоловіка робити соковиті пельмені.
Покроковий рецепт
Приготувати інгредієнти.
У фарш вимішати зубчик часнику, сіль і одну маленьку або половинку великої цибулини. Часточку часнику і цибулю легко розчавити на часникодавці. Гарненько перемішуємо виделкою.
Далі робимо м’яке тісто. У ємність підсипаємо просіяне борошно, робимо поглиблення, насипаємо сіль, пів чайної ложечки, приблизно пів склянки крижаної води і чайну ложку соняшникової олії. Водичку регулюємо, тісто має бути однорідним і в кінці не прилипати до рук. Гарненько вимішуємо, підсипаючи, якщо треба борошно. Місимо тісто не менше 5-7 хвилин.
Тісто накриваємо тарілкою і даємо 20 хвилин відпочити.
Відрізаємо шматок еластичного тіста, качаємо, роблячи довгу ковбаску, ріжемо на шматочки. Скачуємо кульки.
З допомогою качалки катаємо невеликі кола. У кожен гурток ложечкою поміщаємо трохи фаршу, згинаємо вдвічі, гарненько защипляем краю і вушка з’єднуємо. Надаємо форму
Ставимо воду на вогонь. Поміщаємо пельмені строго в киплячу рідину і солону. Коли грудочки спливуть, готуйте ще хвилини 3-4. Далі з допомогою шумівки виймаємо на тарілку, струшуємо з маслом.
Смачні домашні пельмені готові. Приємного апетиту!