Відмінне ситна страва – пельмені, приготовлені в духовці разом з грибним соусом під сирною скоринкою. Апетитно і смачно!
Інгредієнти
борошно – 2 ст. | |
яйце – 1 шт. | |
вода – 150 мл | |
сіль – за смаком | |
печериці свіжі – 250 гр | |
масло рослинне – 30 мл | |
цибуля – 2 шт. | |
вершки – 150 мл | |
фарш м’ясний – 350 гр | |
перець чорний мелений – за смаком | |
сир твердий – 60 гр |
Для того, щоб приготувати запропоноване блюдо, спочатку зліпимо пельмені, відваримо їх. Потім приготуємо грибний соус зі свіжих печериць. Потім запечемо пельмені разом з грибним соусом та сиром. Отже, приступаємо.
Покроковий рецепт
З борошна, курячого яйця, чайної ложки солі і води замісимо пельменний тісто. Тісто, поділивши на шматки, розкотимо в тонкі пласти, з яких зробимо круглі заготовки для пельменів.
М’ясний фарш змішуємо з подрібненим ріпчастою цибулею, посолити за смаком і поперчимо. Інгредієнти добре перемішати. Начинка готова. Викладаємо по чайній ложці м’ясної начинки в центр кожної круглої заготовки.
Ліпимо пельмені, скріплюючи краю. Пельмені відразу відварюємо в присоленной воді.
Відварені пельмені викладаємо у форму для запікання, змастити її дно рослинним маслом.
Грибний соус готуємо так: спочатку обсмажуємо цибулю, нарізавши її дрібними шматочками. Потім додаємо подрібнені пластинками свіжі шампіньйони. Смажимо разом хвилини 3. Рідина повинна випаруватися. Вливаємо вершки, тушкуємо 5 хвилин. Соус готовий. Заливаємо соусом пельмені у формі.
А зверху інгредієнти присипаємо натертим сиром.
Форму з пельменями відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Смачні пельмені з грибним соусом та сиром готові! Угощаемся на здоров’я!