Відмінне ситна страва – пельмені, приготовлені в духовці разом з грибним соусом під сирною скоринкою. Апетитно і смачно!

Інгредієнти
| борошно – 2 ст. | |
| яйце – 1 шт. | |
| вода – 150 мл | |
| сіль – за смаком | |
| печериці свіжі – 250 гр | |
| масло рослинне – 30 мл | |
| цибуля – 2 шт. | |
| вершки – 150 мл | |
| фарш м’ясний – 350 гр | |
| перець чорний мелений – за смаком | |
| сир твердий – 60 гр |
Для того, щоб приготувати запропоноване блюдо, спочатку зліпимо пельмені, відваримо їх. Потім приготуємо грибний соус зі свіжих печериць. Потім запечемо пельмені разом з грибним соусом та сиром. Отже, приступаємо.
Покроковий рецепт

З борошна, курячого яйця, чайної ложки солі і води замісимо пельменний тісто. Тісто, поділивши на шматки, розкотимо в тонкі пласти, з яких зробимо круглі заготовки для пельменів.

М’ясний фарш змішуємо з подрібненим ріпчастою цибулею, посолити за смаком і поперчимо. Інгредієнти добре перемішати. Начинка готова. Викладаємо по чайній ложці м’ясної начинки в центр кожної круглої заготовки.

Ліпимо пельмені, скріплюючи краю. Пельмені відразу відварюємо в присоленной воді.

Відварені пельмені викладаємо у форму для запікання, змастити її дно рослинним маслом.

Грибний соус готуємо так: спочатку обсмажуємо цибулю, нарізавши її дрібними шматочками. Потім додаємо подрібнені пластинками свіжі шампіньйони. Смажимо разом хвилини 3. Рідина повинна випаруватися. Вливаємо вершки, тушкуємо 5 хвилин. Соус готовий. Заливаємо соусом пельмені у формі.

А зверху інгредієнти присипаємо натертим сиром.

Форму з пельменями відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Смачні пельмені з грибним соусом та сиром готові! Угощаемся на здоров’я!
