Пельмені з грибним соусом під сирною скоринкою в духовці

Пельмені з грибним соусом під сирною скоринкою в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінне ситна страва – пельмені, приготовлені в духовці разом з грибним соусом під сирною скоринкою. Апетитно і смачно!

Інгредієнти

борошно – 2 ст.
яйце – 1 шт.
вода – 150 мл
сіль – за смаком
печериці свіжі – 250 гр
масло рослинне – 30 мл
цибуля – 2 шт.
вершки – 150 мл
фарш м’ясний – 350 гр
перець чорний мелений – за смаком
сир твердий – 60 гр

Як приготувати Пельмені з грибним соусом під сирною скоринкою в духовці

Для того, щоб приготувати запропоноване блюдо, спочатку зліпимо пельмені, відваримо їх. Потім приготуємо грибний соус зі свіжих печериць. Потім запечемо пельмені разом з грибним соусом та сиром. Отже, приступаємо.

Покроковий рецепт

З борошна, курячого яйця, чайної ложки солі і води замісимо пельменний тісто. Тісто, поділивши на шматки, розкотимо в тонкі пласти, з яких зробимо круглі заготовки для пельменів.

М’ясний фарш змішуємо з подрібненим ріпчастою цибулею, посолити за смаком і поперчимо. Інгредієнти добре перемішати. Начинка готова. Викладаємо по чайній ложці м’ясної начинки в центр кожної круглої заготовки.

Ліпимо пельмені, скріплюючи краю. Пельмені відразу відварюємо в присоленной воді.

Відварені пельмені викладаємо у форму для запікання, змастити її дно рослинним маслом.

Грибний соус готуємо так: спочатку обсмажуємо цибулю, нарізавши її дрібними шматочками. Потім додаємо подрібнені пластинками свіжі шампіньйони. Смажимо разом хвилини 3. Рідина повинна випаруватися. Вливаємо вершки, тушкуємо 5 хвилин. Соус готовий. Заливаємо соусом пельмені у формі.

А зверху інгредієнти присипаємо натертим сиром.

Форму з пельменями відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Смачні пельмені з грибним соусом та сиром готові! Угощаемся на здоров’я!